nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2005, poved v sobesedilu:
»Chef«- Lumpp z dvema zvezdicama, ki je znan po inovativni mešanici francoskega in sredozemskega sloga hrane, si je pridobil sloves ene od mestnih kulinaričnih institucij. V svoji elegantni restavraciji v hotelu Bareiss Mitteltal s 120 sobami ponuja velik pokuševalski meni, ki se postavlja z delikatesami, kot so v žolci, slive, namočene v armagnacu (zelo znano francosko žganje), in fondi iz peteršiljeve korenine (tel.: +49-7442 470; www.bareiss.com).
Jörga Sackmanna, »chefa« z eno zvezdico v prijazni in razkošni restavraciji Schlossberg, je Gault Millau (guru svetovne gurmanske ponudbe) poimenoval kuhinjski Christo. Sackmann rad zavija svoje ribe, zelenjavo in sladice v dodelane ovoje, ki jih pripravi iz vrste materialov od palačink do špagetov.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani