nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2005, poved v sobesedilu:

Še en domislek Made in Italy se je tako rekoč iz nič razširil iz piemontskega mesteca po vsem svetu.

Salon okusa je s svojimi zaščitnimi štabi (ustanovljenimi v bran izvirne, avtohtone hrane, ki ji grozi izginotje), srečanji s proizvajalci Terra Madre, Masters of Food itd., nauki, kako »jesti manj, a bolje«, odprtjem prve univerze za gastronomsko znanost v Pollenzu, ki jo je uradno priznalo ministrstvo za šolstvo (letos se je nanjo vpisalo prvih 60 učencev), s svojo založniško hišo, revijo istega imena in več kot 80.000 člani po svetu pod vodstvom ljudi z izostrenim občutkom za trženje in titanskim delom več sto privržencev, pripomogel, da je gibanje Slow Food v kratkem času preraslo svoj okvir in zdaj zbuja strah celo v lastnih voditeljih.
Ime, ki ga nosi, se mu ne prilega več, preozko je.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA