nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2004, poved v sobesedilu:

Le tu in tam je imel kdo posebno nagnjenje do ostrig ali jastogov, imenitne vroče hrenovke ali italijanske klobase, večina Američanov pa je jedla enakomerno in solidno, četudi malce premalo pestro. Nato so Američani razvili zapleten odnos do hrane in kuhanje je postalo resna zadeva, tako da je pred nekaj meseci neki znanec, s katerim naj bi se sestal na kosilu, predlagal kraj, kjer »dokaj zanesljivo pripravljajo dobro rižoto«.

Več stvari je v zadnjih tridesetih letih močno razširilo ameriški jedilnik, med njimi veliko več potovanj v tujino, posrečeno sprejetje etnične hrane in naraščajoče zanimanje zanjo, rast supermarketov, širjenje vegetarijanstva, nacionalna skrb za zdravo prehranjevanje, neskončna zaskrbljenost glede hrane in diete.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA