nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2003, poved v sobesedilu:

Uvajanje HACCP je (od letošnjega 1. januarja) obvezno za vse pravne in fizične osebe, ki opravljajo proizvodnjo in promet z živili in javno oskrbo s pitno vodo: celotnemu gostinstvu in vsem prehranskim obratom, kavarnam, slaščičarnam, barom, premičnim obratom in tudi turističnim kmetijam. Torej je obvezen tudi za tiste, ki se ne ukvarjajo s hrano, kajti med živila se šteje tudi vsa pijača - vključno s pitno vodo. Z novimi pravili igre prevzemajo gostinci večjo odgovornost (namesto higienskega minimuma, ki bo poslej namesto vsake pol leta le na pet let, bodo gostinci podpisovali zdravstvene izjave in sami odgovarjali za svoje zdravje), več bo tudi administriranja, saj izdelku drugače od njive do krožnika ni moč slediti, medtem ko se stroški po Kotnikovem zatrjevanju ne bodo povečali.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA