nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2003, poved v sobesedilu:

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) je preventivni sistem, ki omogoča identifikacijo oz. prepoznavanje, oceno, ukrepanje in nadzor nad morebitno prisotnimi dejavniki tveganja v živilih, ki lahko ogrožajo človeško zdravje in ga je potrdilo ministrstvo za zdravje za dve leti. Vsi štirje sogovorniki so na smernice ponosni tudi zato, ker gre za prvi tovrstni dokument, ki sta ga naredila stroka in praksa. Uvajanje HACCP je (od letošnjega 1. januarja) obvezno za vse pravne in fizične osebe, ki opravljajo proizvodnjo in promet z živili in javno oskrbo s pitno vodo: celotnemu gostinstvu in vsem prehranskim obratom, kavarnam, slaščičarnam, barom, premičnim obratom in tudi turističnim kmetijam.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA