nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2002, poved v sobesedilu:



Ko sitotiskar odpre restavracijo ...

Kulinarični in estetski užitki so bili od nekdaj povezani, je povedal, in navedel primer, enega najslavnejših še živečih oblikovalcev, ki je bil kulinarični kolumnist New Timesa. V, deželi kulinarike, tako pripravi hrane kot oblikovanju jedilnih listov (čeprav je pri tem pomembnejša vsebina, poudarja, in je lahko na roko napisan jedilnik, kakršnega imajo, denimo, v ljubljanskem klubu, mnogo funkcionalnejši, sicer pa je znano, da imajo tudi slaba vina lahko odlične etikete) namenjajo veliko pozornosti - njihove vinske karte so plakatnega formata, poznajo moške in ženske jedilne liste (brez cen), v nekaterih restavracijah nastajajo celo pod roko kaligrafa.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA