nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2002, poved v sobesedilu:
Sicer pa naj bi zlasti v manjših podjetjih in tudi v gostinstvu, kjer sami nimajo dovolj strokovnjakov (živilskih tehnologov) že bolj ali manj mrzlično iskali pomoč za uvedbo predpisanega sistema, ki zagotavlja varnost hrane. »Obstaja kar nekaj ponudbe na slovenskem trgu, ko različne skupine strokovnjakov ponujajo v izdelavo uvajanje sistemov HACCP, problem pa je, ker njihovega znanja nihče ne preverja, v podjetjih, ki bodo morala imeti sistem HACCP pa niti ne vedo natančno, kaj naj sploh zahtevajo od njih. Industrija je korak naprej pred neindustrijskimi obrati, saj ima zaposlene strokovnjake, ki so se sami ob sodelovanju zunanjih sodelavcev usposobili za uvedbo sistema,« poudarja Česnova, ki zavoro za uvajanje sistema vidi tudi v nezadostnem razumevanju vodilnih v podjetjih, »da načrt HACCP ne pomeni samo neko strokovno nadzorovanje proizvodnje varnih živil, ampak je tudi ekonomski temelj za poslovanje podjetja, saj bo celoten nadzor drugače
postavljen.«
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani