nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2002, poved v sobesedilu:
Čeprav je bil HACCP že pred dvema letoma določen z zakonom o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili, v Sloveniji ni prav veliko podjetij (kaj šele posameznikov) s potrdilom, da ga že imajo.
V podjetjih, tudi neindustrijskih obratih (gostinski obrati, skladišča, trgovine) je čutiti nervozo, ker zakon zahteva uvedbo sistema HACCP do konca letošnjega leta, ni pa nobenih podzakonskih aktov, kako to narediti, v kakšnem obsegu, smo slišali na nedavni predstavitvi priročnika z naslovom »HACCP iz teorije v prakso« v založbi ljubljanske podružnice Bureauja Veritas. Kot je poudarila Česen, vodja projekta HACCP in soavtorica priročnika, je država predpisala zahtevo po vzpostavitvi načel omenjenega sistema, konkretnih smernic za uvajanje in izvajanje pa ni določila.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani