nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2002, poved v sobesedilu:

To je sistem, ki omogoča identifikacijo oziroma prepoznavanje, oceno, ukrepanje in nadzor nad morebitno prisotnimi škodljivimi agensi v živilih, ali stanji, ki lahko ogrožajo zdravje človeka. Čeprav je bil HACCP že pred dvema letoma določen z zakonom o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili, v Sloveniji ni prav veliko podjetij (kaj šele posameznikov) s potrdilom, da ga že imajo.

V podjetjih, tudi neindustrijskih obratih (gostinski obrati, skladišča, trgovine) je čutiti nervozo, ker zakon zahteva uvedbo sistema HACCP do konca letošnjega leta, ni pa nobenih podzakonskih aktov, kako to narediti, v kakšnem obsegu, smo slišali na nedavni predstavitvi priročnika z naslovom »HACCP iz teorije v prakso« v založbi ljubljanske podružnice Bureauja Veritas.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA