nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2002, poved v sobesedilu:

Do konca leta imajo vsi, ki opravljajo proizvodnjo in promet z živili in javno oskrbo s pitno vodo, z ustreznim notranjim nadzorom poskrbeti in jamčiti njihovo zdravstveno ustreznost v vseh fazah proizvodnje in prometa s standardom HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point). To je sistem, ki omogoča identifikacijo oziroma prepoznavanje, oceno, ukrepanje in nadzor nad morebitno prisotnimi škodljivimi agensi v živilih, ali stanji, ki lahko ogrožajo zdravje človeka. Čeprav je bil HACCP že pred dvema letoma določen z zakonom o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili, v Sloveniji ni prav veliko podjetij (kaj šele posameznikov) s potrdilom, da ga že imajo.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA