nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2002, poved v sobesedilu:

Dvajset članic in članov kulinarične akademije Dela - med njimi so ugledni strokovnjaki s področja prehranskih ved, etnologije in gastronomije, predstavniki raznih ustanov, kuharski mojstri in znani ljubiteljski poznavalci dobre hrane - si je sinoči v restavraciji Maxim dolgo ogledovalo in še dlje pokušalo štiri bogate slovenske krožnike, s katerimi so se za najvišja priznanja potegovali finalisti. , ki vodi kuhinjo hotela Zvezda v Murski, gospodinja gostilne Pri na Križni gori nad Škofjo Loko, šef kuhinje v novogoriški in njegova rojakinja, duša kuharskih umetnij ribje restavracije Pikol, so med 38 kuharicami in kuharji, ki so jih člani akademije nominirali v sezoni 2001, premagali vse tekmece. Tudi tiste na štirih javnih kuharskih trobojih, ki so bili januarja v Maximu.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA