nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2001, poved v sobesedilu:



Ko smo se po dobrih dveh urah nedeljskega družinskega kosila končno le znebili drug drugega, je naše mednarodno omizje dalo svojo oceno, ki se je nekoliko razlikovala od ocene raznih gurmanskih komisij, ki so, naročene ali nenaročene, prišle pod to slavno prehrambno streho: juha - verjetno so kraške krave drugačne od celinskih pa nam zato ni teknila, pohančki - običajni, pršut - nič posebnega, zmrznjeni industrijski njoki so po mojih izkušnjah za dva razreda boljši od tistih, ki nam jih je pripravila kuharica z 'zlato žlico', golaž - povprečen, a boljši, hm, od tistega v bifejih železniških postaj, solata - pač solata, - dober, teran domaaači - že kar nekaj sem ga okusil in ta (kislica) je sodil(a) v spodnji razred. Postrežba - zdolgočasena in nesramno počasna kljub temu, da naj bi šlo za sproščujoče nedeljsko kosilo, dodatna oteževalna okoliščina za polževo postrežbo pa je bilo še napol prazno gostišče. Vzdušje - pač očitno nismo bili po okusu osebja tega kulinaričnega butika, ki nas ni sprejel kot gurmanske specialiste (pa še otroke smo imeli povrhu!) in smo bili prav zato zanje morda manj vredni.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA