nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2000, poved v sobesedilu:

Müsli Bircher-Benner iz ovsenih, sojinih, ovsenih kosmičev, prosa, žitnih kalčkov, mleka različnih vrst ali jogurta, sladkorja iz neprečiščenega sladkornega ali medu, limone, orehov in jabolk je postal »vsakdanji kruh« na tej kliniki.

Veliki leksikon Ducha (Handlexicon der Kochkunst, od let 1961 do 1996 je bilo natisnjenih 16 izdaj) navaja tale izvini recept za müsli:

dve do tri žlice ovsenih kosmičev čez noč namočimo v treh žlicah vode ali mleka, dodamo grobo naribano neolupljeno jabolko, polovico na kolobarčke narezane banane, limonin, žlico medu in toliko mleka, lahko kondenziranega, da dobimo gosto kašo.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA