nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2000, poved v sobesedilu:

Prijazni gospodar bo predstavil značilen brkinski kotel za kuhanje žganja, ki se razlikuje od klasičnih v tem, da slivovega žganja ni treba dvakrat prekuhavati, da iz dobiš najboljše. Sicer pa, če hočete videti in izvedeti več o brkinskem kotlu, boste to možnost imeli na Češpovem vikendu od 1. do 3. septembra letos. Na tej prireditvi, ki jo Slivarci, ki so lani ustanovili tudi turistično društvo, pripravljajo prvič, boste videli, kakšna umetnost je kuhanje žganja, kako je treba pravilno ogrevati kotel, pri kakšni temperaturi in kako hitro nastaja najboljša pijača, koliko se je dobi iz 45 kilogramov, kaj se zgodi z (drugorazrednim žganjem, uporabnim za likerje in podobno).



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA