nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2000, poved v sobesedilu:



»Tudi pri nas so podjetja, ki doživljajo podobno zgodbo in njihov menedžment bi moral razmišljati tako, kot razmišlja pri Unileverju, toda če jim kdo kaj takega svetuje, dobi odgovor, saj ste znoreli, kaj pa bo rekel nadzorni svet,« pravi Mile in dodaja, da se »z malimi, drobnimi partnerji zadev ne da premakniti tako, kot je treba.« Sicer pa so pravila igre znana, pravi: »Imeti moraš jasen koncept trajnega razvoja, skladno s tem se moraš prestrukturirati in decentralizirati, imeti moraš trge, se ob zniževanju stroškov notranje usposobiti in pri tem upoštevati dejstvo, da sta financiranje in likvidnost postala ključna dejavnika ob hkratnem ustreznem prenosu znanja in sprejemanju novosti.« Tak recept velja tudi za domačo prehransko industrijo, torej tudi za žitnopredelovalno, ki naj bi svoj trajni razvoj gradila na obstoječih prednostih svoje temeljne dejavnosti in ob podpori pravih strateških povezav s preobrazbo, ki bo sledila zmanjševanju vhodnih stroškov in opuščanju odvečnih zmogljivosti, ki so jih v podjetjih zdaj krpali z najrazličnejšimi proizvodnimi programi, zaradi česar vsak dela vse.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA