nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2000, poved v sobesedilu:



Uživanje mesa in mesnih izdelkov z manjšo vsebnostjo maščob in holesterola, predvsem pa zmerno uživanje mesa, sta bili namreč vodilni temi tudi drugi dan strokovnega posveta o vlogi mesa in mesnih izdelkov v prehrani. Ob ugotavljanju, da potrošniki raje posegajo po označenih mesninah, ki varujejo zdravje, je mesnopredelovalna industrija poleg iskanja pravšnjih tehnoloških rešitev za zmanjševanje vsebnosti maščob in holesterola (odbira pustega mesa), vse bolj usmerjena tudi k zniževanju vsebnosti natrijevega klorida oziroma soli v mesu in mesninah. Tako se je mesnopredelovalna industrija preusmerila k proizvodnji novih izdelkov z manj soli, ki jo »nadomeščajo« z izbiro ustreznejše surovine, uporabo nadomestnih soli in dodatkov ter z izbiro primernih tehnoloških postopkov.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA