nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2000, poved v sobesedilu:
Se je pa v zadnjih letih skladno s spreminjanjem prehrambenih navad in skrbnejši izbiri živil tudi v naši prehrambeni industriji uveljavila oznaka tako imenovanih varovalnih živil (»varuje zdravje«) in tudi v mesnopredelovalni industriji ugotavljajo, da so mesnine z oznako varovalnega živila pri porabnikih vse bolj iskane.
Uživanje mesa in mesnih izdelkov z manjšo vsebnostjo maščob in holesterola, predvsem pa zmerno uživanje mesa, sta bili namreč vodilni temi tudi drugi dan strokovnega posveta o vlogi mesa in mesnih izdelkov v prehrani. Ob ugotavljanju, da potrošniki raje posegajo po označenih mesninah, ki varujejo zdravje, je mesnopredelovalna industrija poleg iskanja pravšnjih tehnoloških rešitev za zmanjševanje vsebnosti maščob in holesterola (odbira pustega mesa), vse bolj usmerjena tudi k zniževanju vsebnosti natrijevega klorida oziroma soli v mesu in mesninah.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani