nova beseda iz Slovenije

vročo (1.444-1.543)


zvišamo na 220 stopinj. Model postavimo v      vročo      pečico, vrata pečice pa pustimo priprta (zadržimo  P
litra. Priprava: Limone temeljito umijemo z      vročo      vodo.Damo jih v skledo, zalijemo s toliko vrele  P
enakomerno premeša. Steklenici temeljito umijemo z      vročo      vodo in obrnemo narobe, da se osušita.Liker  P
neuporabno lupino; tudi če jih še tako spiramo z      vročo      vodo, ne odstranimo strupov, s katerimi so zaščitene  P
spodnji rešetki 40 minut. Marelice premažemo z      vročo      in pretlačeno marmelado ter potresemo z mandljevimi  P
olje in druge začimbe. Bržole umijemo pod      vročo      tekočo vodo.V kozic razgrejemo olje in meso  P
vmes nenehno mešamo, da ne nastanejo grude. Še      vročo      kremo prelijemo v posodo in ji primešamo še  P
veliki privzdignjeni žličniki. Model postavimo v      vročo      pečico in pečemo žličnike na srednji rešetki  P
damo v skledo, to pa postavimo nad kozico z      vročo      vodo.Počasi segrevamo, da se čokolada stali  P
ogrejemo na 210 stopinj. V globlji pekač nalijemo      vročo      vodo.Štiri nepregorne modelčke s prostornino  P
čokoladno zmes. Modelčke postavimo v pekač z      vročo      vodo, pekač pa damo v pečico.Temperaturo pečice  P
namenjen za kuhanje pudinga, postavimo v lonec z      vročo      vodo.Lonec pokrijemo in počasi grejemo vodo  P
potrebujete energijo. Prhajte se najprej tri minute z      vročo      vodo, nato pa še pol minute s hladno. Postopek  P
in pečemo 15 minut v vroči pečici. Ponudimo      vročo      ali hladno.Če hočemo bogatejšo pogačo, med čebulo  P
nastane. Eni gredo v rdeče, aktivnost, revolucijo,      vročo      ljubezen, druge obvladuje ženski element, če  P
pekač, prilijemo osminko litra vina in damo v      vročo      pečico.Pri 225 stopinjah pražimo v pečici 20  P
kozico. To kozico postavimo v večjo kozico z      vročo      vodo. Segrevamo, da začne omaka vreti.  P
preostali sir. Model damo na srednjo rešetko v      vročo      pečico.Krompirjev narastek pečemo 20 minut.  P
želji sladkor Ajdovo moko poparimo s slano      vročo      vodo.Premešamo in počakamo, da se malo ohladi  P
Segrejemo marmelado in jo pretlačimo skozi cedilo. Z      vročo      marmelado prevlečemo jagode na pogači, da se  P
videti bolj eksotična s koščki zrelega ananasa.      Vročo      penasto palačinko potresemo z vaniljinim sladkorjem  P
vse skupaj na hitro prepražimo. Zalijemo z      vročo      čisto mesno juho in z balzamičnim kisom, potem  P
stremo v fine drobtine. Pomarančo umijemo z      vročo      vodo, obrišemo jo in ostrgamo za 1 žličko lupine  P
vse skupaj na hitro prepražimo. Zalijemo z      vročo      čisto mesno juho in z balzamičnim kisom, potem  P
olupimo in na drobno sesekljamo. Limono umijemo z      vročo      vodo, lupino olupimo v tankem, spiralnem traku  P
zrnca vsrkajo vso tekočino, znova prilijemo      vročo      juho.Po približno 20 minutah je riž sočen in  P
pri tem pa mu sproti in po malem prilivamo      vročo      juho.Tako oddajo riževa zrnca škrob, enakomerno  P
dvigalom. Zvečer kopel za telo iz vrtnic: v      vročo      vodo v kadi vsujemo cvetne lističe vrtnic in  P
za tri pesti posušenih lipovih cvetov damo v      vročo      vodo, pustimo nekaj minut, da se malce ohladi  P
Zvečer kopel za noge iz divjega kostanja: v      vročo      vodo damo na koščke narezan divji kostanj in  P
delovanjem iz bršljana: liste bršljana damo v      vročo      vodo, da sprostijo učinkovine, in nato se v  P
rožmarina za prekrvitev: tri pesti rožmarina damo v      vročo      vodo in se v tem namakamo od 20 do 30 minut  P
mešanjem na hitro prepražimo. Zalijemo jo z      vročo      zelenjavno osnovo (v vodi od 20 do 30 minut  P
sočasno še nekaj ščepcev začimbne mešanice. V še      vročo      omako vmešamo že prej kuhane peresnike (skuhamo  P
kapucinka rastline sesekljamo, prelijemo z      vročo      vodo.Ohlajeno shranimo na temnem.   P
kapucinka rastline sesekljamo, prelijemo z      vročo      vodo.Ohlajeno shranimo na temnem.   P
stopljeno čokolado, ki smo jo prej stopili nad      vročo      vodo.Če imamo doma strojček za pripravo sladoleda  P
če se vidijo in tudi okusijo koščki sadja.      Vročo      marmelado vlivam v sterilizirane kozarčke (steriliziram  P
ponev, segrejemo, ga odlijemo v skodelico, v      vročo      ponev pa zlijemo pol zajemalke testa. Ponev  P
Enakomerno razdelimo bučke in tekočino v loncu in še      vročo      vsebino zapremo s pokrovčkom.Ko se kozarci ohlajajo  P
minut. Vmes po zajemalkah prilivamo preostalo      vročo      juho, da se riževa zrnca napnejo in vsrkajo  P
skuhamo na zob (al dente). Po potrebi prilivamo      vročo      ribjo osnovo in začinimo s soljo in/ali sveže  P
in jabolko. Potresemo s karijem, zalijemo z      vročo      zelenjavno juho in pustimo, da zavre.Na šibkem  P
na kolesca zrezano limono in tri žlice ruma.      Vročo      marmelado damo v kozarce, privijemo pokrovčke  P
in kuhamo 20 minut, nato zmiksamo. Ponudimo      vročo      ali ohlajeno juho. Zapečena zelena   P
pustimo vreti deset minut, nato to zlijemo v      vročo      kopel, da se učinkovine iz zelišča še nekoliko  P
akacijev med in posušene liste navadne melise. V      vročo      vodo v kadi zlijemo prevretek iz 25 g posušenih  P
bolj lačna kot sita. Mogoče bi si pa omislila      vročo      linijo, bi več zaslužila. VINKO VASLE   P
mit, da so Arabci boljši ljubimci, da imajo      vročo      kri, da so na tem področju pravi supermani,  P
bolj lačna kot sita. Mogoče bi si pa omislila      vročo      linijo, bi več zaslužila. VINKO VASLE   P
Vre naj štiri minute, ves čas mešamo.      Vročo      marmelado damo v kozarce in jih takoj zapremo  P
majhno kozico, to pa postavimo nad večjo kozico z      vročo      vodo ali jo segrevamo na šibkem ognju, da se  P
oparine, med te sodijo poškodbe zaradi stika z      vročo      vodo, vročimi gospodinjskimi aparati in ognjem  P
telovaditi. Najpreprosteje je, da si pripravimo      vročo      kopel ali se postavimo pod vročo prho, dokler  P
pripravimo vročo kopel ali se postavimo pod      vročo      prho, dokler telo ni temeljito ogreto.Pomembna  P
živite prehitro za tako razkošje, si pomagajte z      vročo      vodo in ga potopite le za eno uro.Ko je kuhan  P
navdihuje me glasba iz petdesetih let, imam      vročo      željo, da bi nekoč naredila izpit za motor in  P
primešamo peteršilj in drobnjak. Na mizo postavimo      vročo      juho in nariban parmezan, z njim si vsak postreže  P
jo med mešanjem svetlo prepražimo. Prilivamo      vročo      juho in pri tem krepko mešamo z metlico za stepanje  P
vaš glavobol minil, če boste noge namočili v      vročo      vodo. Idealno je, če ji dodate še nekaj naravne  P
papirje, intimne dele telesa pa umivajte le z      vročo      vodo.Namesto poležavanja v penasti kopeli izberite  P
dobro premešamo. Ko je marmelada kuhana, jo še      vročo      prelijemo v čiste kozarce in te dobro zapremo  P
pokrijemo s prilegajočim se pokrovom. Postavimo v      vročo      pečico in pečemo na spodnji rešetki pri 180  P
posamične kose perutnine. Pekač postavimo v      vročo      pečico.Med pečenjem po potrebi prilivamo vodo  P
zribate, olupite ali zdrgnete s ščetko in z      vročo      vodo. - Če niste prepričani o kakovosti sadja  P
čokolade. Prilijemo kavni liker in precejeno      vročo      kavo.Ponudimo s cimetovo paličico, ki ni le  P
prižgemo z vžigalico. Ko plamen dogori, prilijemo      vročo      kavo.Na kavo damo stepeno sladko smetano in  P
kilogramu moke. Skodelico postavimo na toplo, a ne      vročo      površino, in jo pustimo približno 15 minut,  P
začetek tega dneva si pripravite kakav oziroma      vročo      čokolado.Opojne temne sladkosti, ki dviguje  P
kilogramu moke. Skodelico postavimo na toplo, a ne      vročo      površino, in jo pustimo približno 15 minut,  P
boste preprečili neposreden stik med lasmi in      vročo      površino likalnika.Razna zaščitna pršila in  P
Priprava obliva: čokolado zmehčamo v posodi nad      vročo      vodo in ji primešamo olje. -Priprava: vse  P
agencije navajale druga drugo in omenjale novo »     vročo      linijo« ‐ državljanom so ponudili možnost klicanja  P
oktobra organizirali v Mežici. Vmešavanje v tako      vročo      zgodbo, kot je Petkova, predvsem pa vpletanje  P
pred uporabo v kulinariki treba odstraniti z      vročo      vodo.Ker so ekološki kmetovalci, se dosledno  P
je ob dotiku s kožo vedno hladen, ne glede na      vročo      ceno.Če se vam morda kakšna dama pohvali, da  P
News of the World so prejšnji teden objavili      vročo      zgodbo o Beckhamovi domnevni zvezi z nekdanjo  P
ven zbeži. Avtorski dohodki že dolgo dvigajo      vročo      kri med Slovenci.Ne brez razloga.  P
zaščitila hrvaških ribičev, lahko pričakuje      vročo      jesen, kar pomeni, da bodo takrat s svojimi  P
Pohodu s policisti je sledil šov, kjer so za      vročo      sceno poskrbeli Slovenci, ki so s svojimi nastopi  P
obvezno dodajo sladkor, Nemci in Švicarji dodajo      vročo      čokolado, Mehičani jo pijejo s cimetom, Maročani  P
mesecev pretepali in zasliševali, so jo porinili v      vročo      peč, nato pa je morala na pol gola več ur klečati  P
storitvami skoraj zagotovo opazili oglas za      vročo      linijo, ki gre nekako takole: »Seksualni apartma  P
ribjega pri Ali Babi pripravijo tako, da na      vročo      ploščo vržejo kurji ali ribji (verjetno osličev  P
Najbrž bi bili pripravljeni narediti marsikaj za      vročo      pico, na kateri bi še brbotal zapečen sir ali  P
zaradi množice Šešljevih vulgarnosti sprožil      vročo      razpravo o omejitvah pri javnem objavljanju  P
medtem ko je Eva Irgl priletela šele med      vročo      debato o cerkvi in RTV.Šlo je pravzaprav za  P
namreč hidrotermalne dimnike ‐ pronicajočo,      vročo      vodo, bogato z minerali, ki omogoča življenje  P
je tudi usoda bosenskih muslimanov povzročila      vročo      kri v Maleziji in Pakistanu. Posledice novih  P
kar ti škodi. Z drugimi besedami: ne sedaj na      vročo      ponev z golo zadnjico.Razmislite, ali ni škodljivo  P
nas podpirale, ko smo v svoje roke vzeli to »     vročo«      situacijo. Vem, da si tudi v Španiji in Italiji  P
obiskovalci počasi zbirali v industrijski coni.      Vročo      veselico sta obljubljali mladenki, ki sta si  P
takšne stvari ponavljajo.« Janez Janša se je na      vročo      Koroško pripeljal v zoprnem času.V pokrajini  P
torej povezana s sudanskimi špediterji, ki so      vročo      robo poslali na mariborsko letališče.Kontejnerji  P
veliko zanimanje javnosti in počasi spominja na      vročo      razpravo v Franciji o prepovedi naglavnih rut  P
uporabljamo okolju prijazno energijo, varčujemo z      vročo      vodo in izklapljamo električne aparate, ko jih  P
ravnovesja. Hladna vojna se ne sprevrže v ‐      vročo      vojno.Nastala je v časih, ko sta obstajali dve  P
pogovor takrat, ko jim nekdo namigne, da ima      vročo      novico.Mar bi take reči raje govorili po vročem  P
splet, kadar se nam zahoče. Le še tako imenovano      vročo      točko ali hot spot, kot jo popularno imenujejo  P
Skype ali sorodna podjetja. Dovolj bo le najti      vročo      točko ... Borut Peterlin   P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  544 644 744 844 944 1.044 1.144 1.244 1.344 1.444



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA