nova beseda iz Slovenije

ribe (4.460-4.559)


***** Če vam      ribe      smrdijo, sezite po semenih Lahko prebavljive  P
adomestimo z enako lahko prebavljivimi rastlinskimi.      Ribe,      raki in školjke niso več zdravstveno neoporečno  P
svinca. S tema dvema kovinama so obremenjene vse      ribe,      tako gojene kot prosto živeče, zato iz preventivnih  P
težkimi kovinami pri odraslih, ki pogosto uživajo      ribe      in školjke, so lahko tako kritične, da povzročajo  P
težke kovine kot druge strupene snovi, ki jih      ribe      vsrkajo iz onesnaženih voda.Pri nemirnih otrocih  P
vsebujejo težke kovine. Vsi, ki pogosto jedo      ribe,      mehkužce in školjke, bi se morali zato pri vsakem  P
malo solimo, vendar ne preveč, ker so dimljene      ribe      že same po sebi dovolj slane, popramo in dodamo  P
krompir, testenine, riž, pusto meso, perutnino,      ribe,      stročnice itn.) namesto maščobnih in sladkornih  P
spreminjati. Včasih reče: »Pojdi za tri dni lovit      ribe      in se veselit s prijatelji!« kar se mi zdi zelo  P
Kitajske, a je tiste vrste, ki »lačnemu daje      ribe,      namesto da bi ga naučila ribe loviti«.Na ta  P
lačnemu daje ribe, namesto da bi ga naučila      ribe      loviti«.Na ta sicer kitajski pregovor so očitno  P
Tako sem uživala z družino, nakupila školjke,      ribe,      pekla pecivo ...Potem pa je okoli druge ure  P
koncu in prav žalostno izkaže, da so majhne      ribe,      ne znajo niti jezikov niti niso podkovani v  P
gostilni, edini daleč naokoli, imajo le ocvrte      ribe      in kruh. In čaj z jakovim maslom ‐ seveda, brez  P
izdelki iz drugih evropskih držav. Enako velja za      ribe,      saj je morje okoli Islandije sorazmerno čisto  P
nastavil čez vso njegovo širino po dnu mrežo za      ribe.     Prepričan je bil, da se bo do večera gotovo kaj  P
kavo, postopoma sem nehala uživati tudi meso,      ribe,      mleko, jajca, razhudnike in začela bolj zdravo  P
nemastno meso, mleko in mlečni izdelki, jajca,      ribe      in stročnice, ki so vir beljakovin.Hrana naj  P
in energiji, zato so dobrodošli pusto meso,      ribe,      olivno ali laneno olje, jajca, razni oreški  P
zato jih nekateri k prehrani celo dodajajo.      Ribe,      zlasti plave ‐ skuša, tuna, sled in losos ‐  P
tofu, sejtan, fermentirana hrana, nekatere      ribe,      buče, špinača, paradižnik, jajčevci).Tudi čokolada  P
ogljikovimi hidrati. Zaužijte dovolj beljakovin;      ribe,      stročnice, jajca, perutnina in pusti mlečni  P
brezmesne jedi? Le kdo bi pogrešal meso in      ribe,      če je zelenjavna stojnica tako založena, vegetarijanska  P
malo živil, zlasti ribje olje, mastne morske      ribe,      različna drobovina, margarina, obogatena z vitaminom  P
dan. Mleko in mlečni izdelki, manjše morske      ribe,      ki jih zaužijemo s koščicami, in nekatera zelenjava  P
dodamo drobovino, sir, rumenjake, mastne morske      ribe      oziroma živila, ki so že po naravi bogata z  P
strupena (toksična snov je "kavlerpin") in je tudi      ribe      ne jedo.Zato je res nerodno, da jo v vaši reviji  P
da bi našel najboljše recepte za testenine,      ribe,      meso in sladice. Odvisno od časa, okusa, lakote  P
izdelkov je zelo slaba, od mesa pa jedo predvsem      ribe      in perutnino. Pa na tržnici, lahko dobite tam  P
hodijo predvsem moški. Za dobre veljajo le sveže      ribe,      in ne tiste, ki so v ledu. Ko ribo izbereš,  P
kuhate? V Zahodni Bengaliji jedo zlasti riž in      ribe.     Hrana je precej pekoča, čeprav sami pravijo,  P
na jugu Indije še dosti huje. Sama imam rada      ribe,      tudi zelenjavo, pogrešam pa sveže solate in  P
moramo za večerjo izbrati dobre maščobe, denimo      ribe,      ker je proces presnavljanja krajši.Naše potrebe  P
podznaku škorpijon in točno na polovici ‐ pol      ribe      in pol škorpijona, kar je idealno ravnotežje  P
z režiserjem v Kanadi je tudi popolno ‐ same      ribe      na kupu.To kaj pomeni, nas usmerja v zelo vodno  P
PODZNAKU ŠKORPIJON IN TOČNO NA POLOVICI ‐ POL      RIBE      IN POL ŠKORPIJONA, KAR JE IDEALNO RAVNOTEŽJE  P
pocenili za najmanj 50 odstotkov. HRANA ZA      RIBE      IN LJUDI »Po poklicu sem pek in priznati moram  P
da sem ga spekel, potem pa nekdo z njim hrani      ribe.     Še otroci ga opazijo v vodi in se čudijo.«  P
masko z vdelanimi luskami in kostmi zaščitene      ribe      Arapaima gigas.»Menili smo, da gre za sumljiv  P
vsake so parkirane snežne sani, povsod se sušijo      ribe      ....Najprej je bila v Reykjaviku na Islandiji  P
hitro hrano, kjer sproti po naročilu cvrejo      ribe,      rakce, morske sadeže ali pa ti naredijo sendvič  P
fileje. V soljeni vodi pokuhavamo kosti in glavo      ribe.     Zraven dodamo malo jušne zelenjave.   P
vinom in ribjim fondom (kjer smo kuhali kosti od      ribe)     .Omako malo ohladimo in vanjo položimo opečene  P
Enako je s kapsulami omega 3. Bolje je uživati      ribe,      ki vsebujejo veliko teh maščobnih kislin.Morda  P
Hozjan: »Svetujem hrano, bogato z železom: meso,      ribe,      jajčni rumenjak, polnozrnata žita, stročnice  P
polenovke, nas nihče ne more ustaviti. Obožujemo      ribe      in veljamo za narod, ki jih poje največ na svetu  P
kakovostnih beljakovin ‐ pusto meso in perutnina,      ribe,      mleko, mlečni izdelki, jajca, stročnice.Zadostuje  P
enkrat do dvakrat na teden naj bodo na jedilniku      ribe,      ki so odličen vir omega-3 maščobnih kislin,  P
izdelki ter le s pustim mesom. Zlasti priporočamo      ribe.     Vse o prehrani vedo posebej usposobljene medicinske  P
rezinami prekajenega lososa ali na žaru pečene      ribe.      Japonska krompirjeva solata   P
*****      Ribe      Za vsakogar in vsako priložnost   P
Za vsakogar in vsako priložnost Jeste      ribe      samo ob petkih?Zavijte pogosteje v ribarnico  P
Vam zmanjkuje idej? V kuharici      Ribe      in morski sadeži, ki je izšla pri Mladinski  P
pršuta. Na vsako rezino pršuta damo po košček      ribe      in žličko pinjol ter jo zvijemo v zvitek.Maslo  P
aromatične grižljaje; naj vas spomnimo, da so      ribe,      školjke in raki znani kot učinkoviti afrodiziaki  P
tofu, sejtan, fermentirana hrana, nekatere      ribe,      buče, špinača, paradižnik, jajčevci, kis, vino  P
spečemo in tako naprej. Meso, jajca, perutnina in      ribe      morajo biti dovolj pečeni in kuhani (središčna  P
umom in telesom. Živila »tame«, meso, jajca,      ribe,      alkohol, zelo zrelo sadje, ocvrta, preveč pečena  P
da boste odšli nazaj do gospoda, ki Vam je      ribe      prodal, in mu jih hladnokrvno vrgli v obraz  P
vegetarijanski prehrani, pri alergiji na kravje mleko in      ribe,      intoleranci na laktozo in pri (dietni) prehrani  P
vsebuje živila živalskega izvora: meso, perutnino,      ribe,      mlečne izdelke in jajca, zelo malo tvegamo,  P
stresnega življenja. Mimogrede, na Cipru jemo žive      ribe.     V bogati zgodovini so mu vladali Mikenci, Grki  P
zalivov na svetu in začnejo izkrcavati velikanske      ribe      tune. Množica marljivih delavcev kmalu napolni  P
vodili veleprodajni trgovci z licenco šogunata.      Ribe      so kupovali v lokalnih pristaniščih in jih prodajali  P
številnimi prevoznimi sredstvi in prevažajo      ribe,      pogosto tudi ogromne tune, in ni ugotovil, da  P
je opisal tudi nočni urnik. Vso noč tovorijo      ribe      in morsko hrano, ki prispe z letali, tovornjaki  P
stojnic, na katerih prekupčevalci razkosavajo      ribe,      preprodajajo morsko hrano, celo žive prebivalce  P
Cukiji se bodo podali na »surovo poslastico«,      ribe      sašimi.To so surove in ohlajene ribe, narezane  P
poslastico«, ribe sašimi. To so surove in ohlajene      ribe,      narezane na rezine in izredno elegantno postrežene  P
najpogosteje najdemo suši nigiri ‐ rezine surove      ribe,      škampov, školjk, hobotnice, položene na kepico  P
jih preveč zavzeto ne preganja, so premajhne      ribe      v velikem mednarodnem morju trgovine z mamili  P
recimo močno na strani ognja, melone, gobe in      ribe      pa na strani vode.Ker je veljalo prepričanje  P
Strelske igre v naravnem parku Kjer so      ribe,      tam so ptice.V zakotje barja se je na ribnike  P
če bi v restavraciji, sicer specializirani za      ribe,      v ponev ali pečico dali kakšen fleten kos mesa  P
bili nekateri izrazito kulinarično motivirani (     ribe,      čokolada, sladice), drugi regionalno obarvani  P
Pri soli smo bosi      Ribe,      torej.Pravzaprav morje.   P
pristanišče, veselja ob pripravljanju sveže      ribe.      »V stari, a tudi v sodobni kuhinji so vse predolgi  P
prostor v kulinaričnem ozvezdju. Imajo izvrstne      ribe,      ves svet zalagajo z osliči in lososi, zdaj vse  P
zelenjave, na dnu krožnika je omaka iz plave      ribe      in kaper, natakar pa pred gostom pripravi zeliščni  P
žitni izdelki, zelenjava, sadje, pusto meso in      ribe,      manj mastni mlečni izdelki, jajca, nikakor pa  P
prehrano. 20 gramov beljakovin je v 100 gramih      ribe      na žaru ali tune iz konzerve, v 80 gramih pustih  P
le zvišale nekdanji ribnik turjaških grofov.      Ribe,      to pa so kleni, ščuke, rdečeperke, postrvi,  P
zvočni signal. Tako ob skrivnostnih dnevih, ko      ribe      baje rade prijemljejo in ki jih kajpada poznajo  P
vstopali nominiranci in podeljevalci. Največje      ribe      je najprej ujela poptevejevka Andreja Virk Žerdin  P
živil sestavljajo mleko in mlečni izdelki, meso,      ribe      in jajca.V tej skupini najdemo predvsem beljakovine  P
dobavitelje, pa naj gre za krompir ali meso, za      ribe      in mehkužce in še posebej za zelenjavo.Kraški  P
na ponudbo zelenjave iz domačih logov. Glede      ribe      pa ‐ ja, kar kurjo polt dobim, ko vidim, kaj  P
Izoli, potem bi verjetno pripravljali predvsem      ribe      (smeh). Ruj je okrepčevalnica, kar je pomensko  P
bolje, da se oprimeš druge dejavnosti. Glede      ribe      pa ‐ skoraj povsod jih že dobiš, gostinci pravijo  P
italijanščini menihu reče »monaco«. Velike      ribe      V začetku šestdesetih let je neki francoski  P
skupno fotografijo. Ampak to so kljub vsemu male      ribe.     Večje se raje zadržujejo v salonih, redko se  P
prav jaz, ki imam med vsemi živalmi še najraje      ribe      in se strinjam z Iggyjem Poppom, saj veste:  P
desetih in enajstih hodil na obalo morja lovit      ribe,      četudi je vedel, da ne prijemajo. »Preprosto  P
reke James v pristanišče Hampton Roads loviti      ribe.     Toda med Ressovim poizvedovanjem so prebivalci  P
smejo upravljati. Sonce je pregnalo slano,      ribe      plivkajo.Z vseh strani se sem in tja sliši prhanje  P
V zadnjem primeru razmeroma bled okus surove      ribe      in blago začinjenega riža odlično dopolni japonski  P
goreča, denar se je ponujal, manjkale so le      ribe      v katerem izmed jezer.Od besed k dejanjem so  P
Dvojno triglavsko jezero spustili jato postrvi.      Ribe      so iz jezera iztrebile rake, tako da v ugodnih  P
nihče ne pričakuje, da si boste sami lovili      ribe      in divjad.Kadar pa je le mogoče, posezite po  P
štejemo sojo oziroma nemastne sojine izdelke,      ribe,      jajčne beljake, pusto piščančje in puranje meso  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  3.960 4.060 4.160 4.260 4.360 4.460 4.560 4.660 4.760 4.860 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA