nova beseda iz Slovenije
***** Če vam | ribe | smrdijo, sezite po semenih Lahko prebavljive | P |
adomestimo z enako lahko prebavljivimi rastlinskimi. | Ribe, | raki in školjke niso več zdravstveno neoporečno | P |
svinca. S tema dvema kovinama so obremenjene vse | ribe, | tako gojene kot prosto živeče, zato iz preventivnih | P |
težkimi kovinami pri odraslih, ki pogosto uživajo | ribe | in školjke, so lahko tako kritične, da povzročajo | P |
težke kovine kot druge strupene snovi, ki jih | ribe | vsrkajo iz onesnaženih voda.Pri nemirnih otrocih | P |
vsebujejo težke kovine. Vsi, ki pogosto jedo | ribe, | mehkužce in školjke, bi se morali zato pri vsakem | P |
malo solimo, vendar ne preveč, ker so dimljene | ribe | že same po sebi dovolj slane, popramo in dodamo | P |
krompir, testenine, riž, pusto meso, perutnino, | ribe, | stročnice itn.) namesto maščobnih in sladkornih | P |
spreminjati. Včasih reče: »Pojdi za tri dni lovit | ribe | in se veselit s prijatelji!« kar se mi zdi zelo | P |
Kitajske, a je tiste vrste, ki »lačnemu daje | ribe, | namesto da bi ga naučila ribe loviti«.Na ta | P |
lačnemu daje ribe, namesto da bi ga naučila | ribe | loviti«.Na ta sicer kitajski pregovor so očitno | P |
Tako sem uživala z družino, nakupila školjke, | ribe, | pekla pecivo ...Potem pa je okoli druge ure | P |
koncu in prav žalostno izkaže, da so majhne | ribe, | ne znajo niti jezikov niti niso podkovani v | P |
gostilni, edini daleč naokoli, imajo le ocvrte | ribe | in kruh. In čaj z jakovim maslom ‐ seveda, brez | P |
izdelki iz drugih evropskih držav. Enako velja za | ribe, | saj je morje okoli Islandije sorazmerno čisto | P |
nastavil čez vso njegovo širino po dnu mrežo za | ribe. | Prepričan je bil, da se bo do večera gotovo kaj | P |
kavo, postopoma sem nehala uživati tudi meso, | ribe, | mleko, jajca, razhudnike in začela bolj zdravo | P |
nemastno meso, mleko in mlečni izdelki, jajca, | ribe | in stročnice, ki so vir beljakovin.Hrana naj | P |
in energiji, zato so dobrodošli pusto meso, | ribe, | olivno ali laneno olje, jajca, razni oreški | P |
zato jih nekateri k prehrani celo dodajajo. | Ribe, | zlasti plave ‐ skuša, tuna, sled in losos ‐ | P |
tofu, sejtan, fermentirana hrana, nekatere | ribe, | buče, špinača, paradižnik, jajčevci).Tudi čokolada | P |
ogljikovimi hidrati. Zaužijte dovolj beljakovin; | ribe, | stročnice, jajca, perutnina in pusti mlečni | P |
brezmesne jedi? Le kdo bi pogrešal meso in | ribe, | če je zelenjavna stojnica tako založena, vegetarijanska | P |
malo živil, zlasti ribje olje, mastne morske | ribe, | različna drobovina, margarina, obogatena z vitaminom | P |
dan. Mleko in mlečni izdelki, manjše morske | ribe, | ki jih zaužijemo s koščicami, in nekatera zelenjava | P |
dodamo drobovino, sir, rumenjake, mastne morske | ribe | oziroma živila, ki so že po naravi bogata z | P |
strupena (toksična snov je "kavlerpin") in je tudi | ribe | ne jedo.Zato je res nerodno, da jo v vaši reviji | P |
da bi našel najboljše recepte za testenine, | ribe, | meso in sladice. Odvisno od časa, okusa, lakote | P |
izdelkov je zelo slaba, od mesa pa jedo predvsem | ribe | in perutnino. Pa na tržnici, lahko dobite tam | P |
hodijo predvsem moški. Za dobre veljajo le sveže | ribe, | in ne tiste, ki so v ledu. Ko ribo izbereš, | P |
kuhate? V Zahodni Bengaliji jedo zlasti riž in | ribe. | Hrana je precej pekoča, čeprav sami pravijo, | P |
na jugu Indije še dosti huje. Sama imam rada | ribe, | tudi zelenjavo, pogrešam pa sveže solate in | P |
moramo za večerjo izbrati dobre maščobe, denimo | ribe, | ker je proces presnavljanja krajši.Naše potrebe | P |
podznaku škorpijon in točno na polovici ‐ pol | ribe | in pol škorpijona, kar je idealno ravnotežje | P |
z režiserjem v Kanadi je tudi popolno ‐ same | ribe | na kupu.To kaj pomeni, nas usmerja v zelo vodno | P |
PODZNAKU ŠKORPIJON IN TOČNO NA POLOVICI ‐ POL | RIBE | IN POL ŠKORPIJONA, KAR JE IDEALNO RAVNOTEŽJE | P |
pocenili za najmanj 50 odstotkov. HRANA ZA | RIBE | IN LJUDI »Po poklicu sem pek in priznati moram | P |
da sem ga spekel, potem pa nekdo z njim hrani | ribe. | Še otroci ga opazijo v vodi in se čudijo.« | P |
masko z vdelanimi luskami in kostmi zaščitene | ribe | Arapaima gigas.»Menili smo, da gre za sumljiv | P |
vsake so parkirane snežne sani, povsod se sušijo | ribe | ....Najprej je bila v Reykjaviku na Islandiji | P |
hitro hrano, kjer sproti po naročilu cvrejo | ribe, | rakce, morske sadeže ali pa ti naredijo sendvič | P |
fileje. V soljeni vodi pokuhavamo kosti in glavo | ribe. | Zraven dodamo malo jušne zelenjave. | P |
vinom in ribjim fondom (kjer smo kuhali kosti od | ribe) | .Omako malo ohladimo in vanjo položimo opečene | P |
Enako je s kapsulami omega 3. Bolje je uživati | ribe, | ki vsebujejo veliko teh maščobnih kislin.Morda | P |
Hozjan: »Svetujem hrano, bogato z železom: meso, | ribe, | jajčni rumenjak, polnozrnata žita, stročnice | P |
polenovke, nas nihče ne more ustaviti. Obožujemo | ribe | in veljamo za narod, ki jih poje največ na svetu | P |
kakovostnih beljakovin ‐ pusto meso in perutnina, | ribe, | mleko, mlečni izdelki, jajca, stročnice.Zadostuje | P |
enkrat do dvakrat na teden naj bodo na jedilniku | ribe, | ki so odličen vir omega-3 maščobnih kislin, | P |
izdelki ter le s pustim mesom. Zlasti priporočamo | ribe. | Vse o prehrani vedo posebej usposobljene medicinske | P |
rezinami prekajenega lososa ali na žaru pečene | ribe. | Japonska krompirjeva solata | P |
***** | Ribe | Za vsakogar in vsako priložnost | P |
Za vsakogar in vsako priložnost Jeste | ribe | samo ob petkih?Zavijte pogosteje v ribarnico | P |
Vam zmanjkuje idej? V kuharici | Ribe | in morski sadeži, ki je izšla pri Mladinski | P |
pršuta. Na vsako rezino pršuta damo po košček | ribe | in žličko pinjol ter jo zvijemo v zvitek.Maslo | P |
aromatične grižljaje; naj vas spomnimo, da so | ribe, | školjke in raki znani kot učinkoviti afrodiziaki | P |
tofu, sejtan, fermentirana hrana, nekatere | ribe, | buče, špinača, paradižnik, jajčevci, kis, vino | P |
spečemo in tako naprej. Meso, jajca, perutnina in | ribe | morajo biti dovolj pečeni in kuhani (središčna | P |
umom in telesom. Živila »tame«, meso, jajca, | ribe, | alkohol, zelo zrelo sadje, ocvrta, preveč pečena | P |
da boste odšli nazaj do gospoda, ki Vam je | ribe | prodal, in mu jih hladnokrvno vrgli v obraz | P |
vegetarijanski prehrani, pri alergiji na kravje mleko in | ribe, | intoleranci na laktozo in pri (dietni) prehrani | P |
vsebuje živila živalskega izvora: meso, perutnino, | ribe, | mlečne izdelke in jajca, zelo malo tvegamo, | P |
stresnega življenja. Mimogrede, na Cipru jemo žive | ribe. | V bogati zgodovini so mu vladali Mikenci, Grki | P |
zalivov na svetu in začnejo izkrcavati velikanske | ribe | tune. Množica marljivih delavcev kmalu napolni | P |
vodili veleprodajni trgovci z licenco šogunata. | Ribe | so kupovali v lokalnih pristaniščih in jih prodajali | P |
številnimi prevoznimi sredstvi in prevažajo | ribe, | pogosto tudi ogromne tune, in ni ugotovil, da | P |
je opisal tudi nočni urnik. Vso noč tovorijo | ribe | in morsko hrano, ki prispe z letali, tovornjaki | P |
stojnic, na katerih prekupčevalci razkosavajo | ribe, | preprodajajo morsko hrano, celo žive prebivalce | P |
Cukiji se bodo podali na »surovo poslastico«, | ribe | sašimi.To so surove in ohlajene ribe, narezane | P |
poslastico«, ribe sašimi. To so surove in ohlajene | ribe, | narezane na rezine in izredno elegantno postrežene | P |
najpogosteje najdemo suši nigiri ‐ rezine surove | ribe, | škampov, školjk, hobotnice, položene na kepico | P |
jih preveč zavzeto ne preganja, so premajhne | ribe | v velikem mednarodnem morju trgovine z mamili | P |
recimo močno na strani ognja, melone, gobe in | ribe | pa na strani vode.Ker je veljalo prepričanje | P |
Strelske igre v naravnem parku Kjer so | ribe, | tam so ptice.V zakotje barja se je na ribnike | P |
če bi v restavraciji, sicer specializirani za | ribe, | v ponev ali pečico dali kakšen fleten kos mesa | P |
bili nekateri izrazito kulinarično motivirani ( | ribe, | čokolada, sladice), drugi regionalno obarvani | P |
Pri soli smo bosi | Ribe, | torej.Pravzaprav morje. | P |
pristanišče, veselja ob pripravljanju sveže | ribe. | »V stari, a tudi v sodobni kuhinji so vse predolgi | P |
prostor v kulinaričnem ozvezdju. Imajo izvrstne | ribe, | ves svet zalagajo z osliči in lososi, zdaj vse | P |
zelenjave, na dnu krožnika je omaka iz plave | ribe | in kaper, natakar pa pred gostom pripravi zeliščni | P |
žitni izdelki, zelenjava, sadje, pusto meso in | ribe, | manj mastni mlečni izdelki, jajca, nikakor pa | P |
prehrano. 20 gramov beljakovin je v 100 gramih | ribe | na žaru ali tune iz konzerve, v 80 gramih pustih | P |
le zvišale nekdanji ribnik turjaških grofov. | Ribe, | to pa so kleni, ščuke, rdečeperke, postrvi, | P |
zvočni signal. Tako ob skrivnostnih dnevih, ko | ribe | baje rade prijemljejo in ki jih kajpada poznajo | P |
vstopali nominiranci in podeljevalci. Največje | ribe | je najprej ujela poptevejevka Andreja Virk Žerdin | P |
živil sestavljajo mleko in mlečni izdelki, meso, | ribe | in jajca.V tej skupini najdemo predvsem beljakovine | P |
dobavitelje, pa naj gre za krompir ali meso, za | ribe | in mehkužce in še posebej za zelenjavo.Kraški | P |
na ponudbo zelenjave iz domačih logov. Glede | ribe | pa ‐ ja, kar kurjo polt dobim, ko vidim, kaj | P |
Izoli, potem bi verjetno pripravljali predvsem | ribe | (smeh). Ruj je okrepčevalnica, kar je pomensko | P |
bolje, da se oprimeš druge dejavnosti. Glede | ribe | pa ‐ skoraj povsod jih že dobiš, gostinci pravijo | P |
italijanščini menihu reče »monaco«. Velike | ribe | V začetku šestdesetih let je neki francoski | P |
skupno fotografijo. Ampak to so kljub vsemu male | ribe. | Večje se raje zadržujejo v salonih, redko se | P |
prav jaz, ki imam med vsemi živalmi še najraje | ribe | in se strinjam z Iggyjem Poppom, saj veste: | P |
desetih in enajstih hodil na obalo morja lovit | ribe, | četudi je vedel, da ne prijemajo. »Preprosto | P |
reke James v pristanišče Hampton Roads loviti | ribe. | Toda med Ressovim poizvedovanjem so prebivalci | P |
smejo upravljati. Sonce je pregnalo slano, | ribe | plivkajo.Z vseh strani se sem in tja sliši prhanje | P |
V zadnjem primeru razmeroma bled okus surove | ribe | in blago začinjenega riža odlično dopolni japonski | P |
goreča, denar se je ponujal, manjkale so le | ribe | v katerem izmed jezer.Od besed k dejanjem so | P |
Dvojno triglavsko jezero spustili jato postrvi. | Ribe | so iz jezera iztrebile rake, tako da v ugodnih | P |
nihče ne pričakuje, da si boste sami lovili | ribe | in divjad.Kadar pa je le mogoče, posezite po | P |
štejemo sojo oziroma nemastne sojine izdelke, | ribe, | jajčne beljake, pusto piščančje in puranje meso | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 3.960 4.060 4.160 4.260 4.360 4.460 4.560 4.660 4.760 4.860 ▶ ▷
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |