nova beseda iz Slovenije
Vecchie Vigne. Gre za zvrst (malvazija, tokaj, | rebula) | , ki je zlato rumene barve.Intenzivni vonji limonske | P |
Škoda. Ob tej kreaciji je | rebula | že »izhlapela«, zato smo na pomoč poklicali | P |
uporabljajo sorte chardonnay, modri pinot, malvazija, | rebula, | merlot, teran in celo cviček. Kakovost penečih | P |
več kot 90 različnih etiket. Kraljevala sta | rebula | in sauviognonasse, kot morajo Brici po novem | P |
restavracij so našli prostor refošk, sauvignon, | rebula, | sivi pinot, malvazija.Časnik poudari Movijin | P |
slovenska vina izredno presenetijo.« Denimo | rebula | iz glinene amfore, tega trenda se je domislil | P |
Je. Ima nižje, nežnejše kisline kot na primer | rebula. | Jagode so srednje velike, kožica pa je precej | P |
prva sorta vaše hiše? »Zame je zelo pomembna | rebula. | Na njej največ delam. | P |
malvazijo, merlot.« Vsa Brda v en glas govorijo | rebula, | rebula, v vaši hiši pa se ne zmenite preveč | P |
merlot.« Vsa Brda v en glas govorijo rebula, | rebula, | v vaši hiši pa se ne zmenite preveč zanjo.Kako | P |
Sam iščem v vinu kaj bolj konkretnega. | Rebula | nam tega ne daje.Morda si bomo premislili, a | P |
čez mejo, je povpraševanje po rebuli ogromno. | Rebula | in tokaj se prodajata.To sta sorti, ki sta v | P |
to bil vzorec iz soda, izjemno harmoničen. | Rebula | je bila na nivoju, ki pripada tej sorti.Arome | P |
jabolka, liči, okus mineralen, slan. Popolna | rebula. | Chardonnay me je spomnil na najboljše burgundce | P |
***** Simčič: | rebula | opoka 2006 Marjan Simčič z briških vinarskih | P |
površju pa se drobi. Simčičeva opoka nastopa kot | rebula, | chardonnay, sauvignon in merlot, a samo v najboljših | P |
konec tedna: trsi rastejo v vinogradih z opoko, | rebula | v Medani ‐ Jama in Breg.Grozdje z Jame je bilo | P |
sodih, po letu dni pa se seli v 500-litrske. | Rebula | iz vinograda Breg je šla po dvotedenski maceraciji | P |
severozahodna); najstarejši vinograd je star že 60 let. | Rebula | je bila štiri dni na maceraciji, malvazija, | P |
brdih je Robert poskrbel za vino (bolida 2004, | rebula) | , Jožica pa v domači gostilni za hrano (frtalja | P |
bezgovim cvetjem) Toroševa bolida je v resnici | rebula; | v letniku 2004 ima 12,5 odstotka alkohola.Leto | P |
staranje. Mi smo poskusili letnik 2004; ko je | rebula | zadišala v kozarcu, je žena Jožica, ki podpira | P |
Simčiča, zlate solzice 1996 Joška Renčela in | rebula | 1999 Joška Gravnerja. Dobro je vedeti | P |
Krug Klos de Mesnil in chateau Musar in pa | rebula | letnika 1943 iz kleti Movia. V kleti imajo | P |
med Žejinimi belimi hišnimi vini so sauvignon, | rebula | in beli pinot vinarjev Damirja in Aleksandra | P |
brdih. Najdražje vino v kleti: Gravnerjeva | rebula, | amfora, za 60 evrov. V Žejini kleti je trenutno | P |
veliko posebneži in privrženec avtohtonih sort ( | rebula! | ). Najstarejša vina v kleti: letnika '68 in | P |
tartarja z gosjimi jetri in prepeličjim jajčkom ter | rebula, | selekcija briškega vinarja Marjana Simčiča. | P |
Najbolj razširjena sorta na Vipavskem je vsekakor | rebula, | vendar pa se tudi na območju, ki je dobilo ime | P |
vinska karta: k predjedi Marjan Simčič iz Brd: | rebula | 2005, h glavni jedi Boris Lisjak s Krasa: sara | P |
zanimivo belo zvrst klin (sauvignon, chardonnay, | rebula | in malo pikolita), ki je spremljal polnjen raviol | P |
dvanajsto slovensko vinsko kraljico, Martino | Rebula, | kraljico terana, in Janjo Curk, kraljico zelena | P |
Kraljice obiralke (z leve proti desni): Martina | Rebula, | Janja Curk, Svetlana Širec in Elizabet Bordon | P |
peres, kot so Boris Pahor, Pavle Merku, Alojz | Rebula | in drugi, ki so razmišljali o tej posebnosti | P |
***** | Rebula | je rešila teran Na Prazniku terana in pršuta | P |
zato so znova prepričali že izkušeno Martino | Rebula. | V Potoku so stisnili prvi letošnji mošt. | P |
vinu ter Krasu. Letos je čast terana rešila | Rebula. | Tako se piše Martina, ki je pred dvema letoma | P |
očeta in nonota ‐ 60 odstotkov belih, 40 rdečih. | Rebula | in malvazija sta pri nas že dolgo, chardonnay | P |
pri nas najbolj uspeva na laporju, tako kot | rebula, | « je prepričan Aljoša. Jakončičev modri pinot | P |
***** Marjan Simčič: | rebula | 2006 V ljubljanski gostilni Medana na Cesti | P |
Simčiča pripravil njoke s pršutom in mocarelo | Rebula | Marjana Simčiča iz Cegla v Brdih ima podpis | P |
Vse je povezano z rumenim porschejem. | Rebula | je bila tako predstavljena v povsem novem kontekstu | P |
»250.000 steklenic. | Rebula | predstavlja tretjino in bo letos prva sorta | P |
let nazaj smo imeli nekaj tisoč steklenic.« | Rebula | v tujini? »To je zelo težko. | P |
Kaj je najpomembnejša stvar za ferdinandom? » | Rebula, | ki jo pridelamo na tri načine.Klasično ‐ svežo | P |
rebulo, ki je še vedno na jagodah in dobro kaže. | Rebula | je bila v Brdih prisotna pred vsemi sortami | P |
odločil. Iz naše hiše se je lepo prijela sveža | rebula. | Tako v Ameriki kot Italiji ter seveda doma. | P |
vino je eden mojih poletnih favoritov. Rumena | rebula | Think Yellow 2007, Primosic, Italija Krasna | P |
Think Yellow 2007, Primosic, Italija Krasna | rebula, | lahkotna, harmonična, sveža, popolno pridelana | P |
harmonična, sveža, popolno pridelana in vredna imena. | Rebula | ima značilno višjo kislino, kar je poleti izredno | P |
Anja Jamšek (vinska kraljica Maribora), Martina | Rebula | (kraljica terana), Janja Curk (kraljica vina | P |
kateri je največ sauvignona, pa chardonnay in | rebula | ter čisto malo pikolita, je napolnila 60.000 | P |
Preverili smo, kako se k lisičkam in bučkam poda | rebula, | potem pa je prišel na mizo krožnik, ki je bil | P |
elegantnih pecljatih kozarcih pa se je lesketala | rebula | Damjana Podverišča.Vinograde ima na italijanski | P |
vino ima izjemno izražen karakter. Ko se je | rebula | najbolj iskrila v kozarcu, je na mizo priromal | P |
katerimi po kakovosti prednjačijo malvazija, | rebula, | zelen, merlot in refošk.O tukajšnji častitljivi | P |
eno samo ljubezen gre, v kateri pisatelj Alojz | Rebula, | slikarka Mira Ličen Krmpotić in solo pevec Marko | P |
standardnih plesih Podpis: Lisa Darby in Gregor | Rebula, | ki trenirata v Urški, sta sicer državna prvaka | P |
žarki X ali gravitacija.« Pisatelj ALOJZ | REBULA | , v Družini, o angelih. »Meje bodo odprte | P |
krščanstvo ‐ Evropa, pa ga nisem našel. Alojz | Rebula | v Družini 12. oktobra 2003 Z ognjem in mečem | P |
žarki X ali gravitacija.« Pisatelj ALOJZ | REBULA | , v Družini, o angelih. »Med tistimi, ki | P |
trebuhu. Teh priimkov je veliko, vzemimo le vino: | Rebula | , Rebuljica, v srednjem veku Malvazija, | P |
glavnem polinteligenca.« Pisatelj ALOJZ | REBULA | , v Ognjišču, o vernih intelektualcih in nevernih | P |
okopih druge vrednote ‐ lepote.« Pisec ALOJZ | REBULA | , v Družini, o cerkvenem razumu in lepoti. | P |
pisci so na primer škof Vekoslav Grmič, Alojz | Rebula | in Anton Trstenjak.V enem od spisov se France | P |
zanimivo, da je molčal takrat, ko je Alojz | Rebula | , katoliški intelektualec, ki je blizu idejam | P |
pojasnjevanjem razumevanja genocida in terorizma je | Rebula | izjavil, da je bil TIGR slovenski terorizem | P |
krščanski del Slovenije.« Pisatelj ALOJZ | REBULA | , v Družini, o Satanu iz Prekmurja. »Že | P |
Ja, in letošnjega kresnika je pobral Alojz | Rebula. | Goran Klemenčič, strokovnjak za mednarodno | P |
zmagalo delo, ki pledira za Kristusa«. Alojz | Rebula | živi za časom.Situacija je zanj bistveno boljša | P |
javne televizije. (če v obzorjih duha nastopa | rebula, | mora tudi cviček press) Ljubljeni vodja | P |
javne televizije. (če v obzorjih duha nastopa | rebula, | mora tudi cviček press) Potem ko je ugotovil | P |
strpnejši odnos do nove vlade.« Pisec ALOJZ | REBULA | , v Družini, o pozitivni strpnosti do vlade | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |