nova beseda iz Slovenije
potem pa obrnite model in pustite pašteto, da se | ohladi. | Postrezite enakomerne rezine in postrezite z | P |
in postavimo v hladilnik, da se kompot dobro | ohladi. | Po dolgem razpolovimo vaniljin strok, izstrgamo | P |
dneh. Preden ga zavijete, počakajte, da se | ohladi, | svetuje. Če ga ne pojeste takoj, ga po štirih | P |
pet minut, precedimo in spet pokrijemo, da se | ohladi | do primerne temperature za uživanje. Če je rastlina | P |
se telo lažje bodisi enakomerno ogreje bodisi | ohladi, | kakor je pač potrebno. Šiacu aktivira tudi | P |
limone. Maso znova segrejete in pustite, da se | ohladi. | Pecilni prašek presejete z moko in ji dodate | P |
pečete še 10 minut pri 175 stopinjah. Ko se | ohladi, | ga razrežete na pravokotnike ali rombe. AJDOVI | P |
izhlapi vlaga iz nje, če ga deneš na rane, jih | ohladi | in pospeši celjenje.Druge njive je prerastla | P |
170 stopinj. Postrežejo, ko se kruh dodobra | ohladi. | Antonov rov v Plajberku, vhod v Terro mistico | P |
Pašteto preložite v nizko posodo in pustite, da se | ohladi. | Tekne s polnozrnatim kruhom, tudi krekerji. | P |
stresemo v neprodušno posodo in počakamo, da se | ohladi. | Kuhanemu in ohlajenemu dodamo suhe marelice | P |
odstavi z ognja, jo precedi in pusti, da se malo | ohladi | in ji doda še malo medu.Dovolj je, če dva- do | P |
postrezite. Lahko pa počakate, da se solata | ohladi. | Nina Stojaković | P |
drobtine in origano, premešajte in pustite, da se | ohladi. | Nato v majhno posodo nadrobite feto in jo stresite | P |
slane vode. Ko je mehak, ga pustite, da se | ohladi | pri sobni temperaturi, ne dajajte ga v hladilnik | P |
da se povsem posuši. Ko se hrustljava zmes | ohladi, | jo nalomimo na manjše kose in jih zmeljemo v | P |
kupljeno mleko še enkrat zavrete, počakate, da se | ohladi | na 4C, nato pa vanj dodate oziroma ‐ strokovno | P |
notranje rane po udarcih ali padcu, prisad. To | ohladi | vročino in prepreči prisad, pospeši ozdravljenje | P |
nam lahko pozneje, ko se prvotna zaljubljenost | ohladi, | povzroča skrbi. Poglejmo primer. | P |
prihodnosti, kajti še najbolj vroča strast se sčasoma | ohladi. | Patrick zna ustvariti romantično razpoloženje | P |
otroka prijetnejše, kakor da se v poletni vročini | ohladi | v osvežujoči vodi?Da bi bilo najmlajšim tudi | P |
in kraja. Raje je čakala, da se zalezovalec | ohladi | in umiri.Pomoč je začela iskati v veri, redno | P |
kropa ga predenemo v ledeno mrzlo vodo, da se | ohladi. | Nato ga dobro odcedimo. | P |
da nastane želatinasta masa. Malo preden se | ohladi, | vanjo vmešamo žlico medu.Masko nato namažemo | P |
prvem odgovoru ustavi plaz mojih vprašanj in | ohladi | novinarski žar, s katerim sem začela najin pogovor | P |
pokritem loncu od 45 do 60 minut. Juha naj se | ohladi. | Medtem očistimo por. | P |
tekočino prek sadja v skledi. Pustimo, da se | ohladi. | Jajci razžvrkljamo z mlekom, s ščepcem soli | P |
se zdrob napne. Odstavimo in pustimo, da se | ohladi. | Odcedimo višnje. | P |
folijo in postavimo za 3 ure v hladilnik, da se | ohladi. | Medtem pripravimo sadje in ga osladimo s preostankom | P |
šibkem ognju, da se stali. Pustimo, da se | ohladi. | V skledi penasto umešamo jajca in 75 g sladkorja | P |
Vzamemo iz pečice. Ko se pogača nekoliko | ohladi, | jo vzamemo iz modela in preložimo na krožnik | P |
limoninimi lupinami in vodko. Pustimo, da se vsebina | ohladi, | nato kozarec zapremo. Postavimo ga na hladno | P |
smo ga obložili s kuhinjsko folijo PVC. Ko se | ohladi | in nekoliko strdi, iz njega z izsekovalcem izsekamo | P |
Odstavimo in stepamo še toliko časa, da se zmes | ohladi | do mlačnega. Mlačno rumenjakovo mešanico vmešamo | P |
se na omaki ne naredi kožica. Pustimo, da se | ohladi. | Pečico segrejemo na 180 stopinj. | P |
Dodamo rozine. Pustimo, da se zmes | ohladi. | Skuto dobro odcedimo. | P |
mešamo, da se marcipan razpusti. Pustimo, da se | ohladi. | Testo razvaljamo na pekaču v enakomerno plast | P |
ohlajeno spodnjo ploščo maslenega testa. Ko se to | ohladi, | pustimo približno eno uro stati v hladilniku | P |
na krožnik, solimo, popramo in pustimo, da se | ohladi. | Paradižnik narežemo na rezine in solimo. | P |
maslom in v modelu pustimo še toliko časa, da se | ohladi. | Ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu, razrežemo | P |
da lepo zakrkne. Precedimo in pustimo, da se | ohladi. | Nato vse pretlačimo. | P |
koreninice, znova zavremo in pustimo, da se | ohladi. | Koreninice lahko uporabimo trikrat. | P |
jo prelijemo v manjšo kozico. Ko se nekoliko | ohladi, | ji primešamo kislo smetano.Kozico postavimo | P |
med mešanjem prepražimo por. Odstavimo, da se | ohladi. | V visoko posodo damo jajca in mleko. | P |
vročo vodo. Premešamo in počakamo, da se malo | ohladi, | nato ji primešamo pšenično moko in vgnetemo | P |
Zmes pretlačimo skozi cedilo in pustimo, da se | ohladi. | V ohlajeno zmes zamešamo na drobno zrezane listke | P |
pogačo še od 20 do 25 minut. Pustimo, da se | ohladi. | Na vrh naložimo očiščene in narezane jagode. | P |
spečemo biskvit. Stalimo maslo in pustimo, da se | ohladi. | Ubijemo jajca in ločimo rumenjake od beljakov | P |
stopinjah 50 minut. Pustimo, da se pečeno testo | ohladi. | Nato ga dvakrat prečno prerežemo, da dobimo 3 | P |
preliva. Ko se preliv strdi in se pita nekoliko | ohladi, | jo razrežemo. Nasvet: Tudi za to sladico | P |
srednji rešetki od 35 do 40 minut. Pustimo, da se | ohladi. | Medtem pripravimo kremo. | P |
Razpustimo kokosovo mast in pustimo, da se | ohladi. | Po koščkih in med mešanjem dodajamo kokosovi | P |
stali. Premešamo in pustimo, da se nekoliko | ohladi. | Na pečeno testo s češnjami namažemo masleno kremo | P |
lupinico. Razpustimo maslo in počakamo, da se | ohladi. | V drugi skledi razžvrkljamo jajci. | P |
Karamel prelijemo v skledo, da se hitreje | ohladi. | Mlačnemu primešamo preostale borovnice. | P |
pustimo, da ponovno zavre. Odstavimo, da se | ohladi. | Stepemo sladko smetano in jo utrdimo s praškom | P |
prelijemo s tortnim prelivom. Pustimo, da se | ohladi. | Posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo z borovniče | P |
sladkor razpusti. Odstavimo in počakamo, da se | ohladi. | Borovnice s sokom vred pretlačimo skozi cedilo | P |
vročo vodo, pustimo nekaj minut, da se malce | ohladi, | nato se v tej kopeli namakamo 20 minut.Sprošča | P |
primešamo mu limonin sok in pustimo, da se | ohladi. | Za zdrobove rezine pristavimo mleko, da zavre | P |
po navodilu z vrečke. Odstavimo in ko se malo | ohladi, | primešamo rumenjaka.Veliko leseno desko oplaknemo | P |
zdrob v 2 cm debeli plasti. Pustimo, da se | ohladi. | Zdrob narežemo na kvadrate ali rombe. | P |
primešamo mu limonin sok in pustimo, da se | ohladi. | Za zdrobove rezine pristavimo mleko, da zavre | P |
po navodilu z vrečke. Odstavimo in ko se malo | ohladi, | primešamo rumenjaka.Veliko leseno desko oplaknemo | P |
kuhani zdrob v 2 cm debeli plasti. Pustimo, da se | ohladi. | Zdrob narežemo na kvadrate ali rombe. | P |
Prevrite že uporabljene liste čaja, pustite, da se | ohladi, | nato pa uporabite tekočino za spiranje las. | P |
skodelico zelo močne kave in počakajte, da se | ohladi. | Kavo nanesite na suhe lase in pustite učinkovati | P |
kuhamo od 15 do 30 minut na blagi vročini. Ko se | ohladi, | jo precedimo.Tekočino lahko uporabljamo nerazredčeno | P |
temperaturo (okoli 20 stopinj Celzija), da se | ohladi, | nato vanjo vmešamo še tekočo sladko smetano | P |
pripravimo tako, da jo lahko postrežemo, ko se | ohladi, | ali pa jo konzerviramo za nekaj tednov in celo | P |
Poskrbimo za to, da se čim prej nekoliko | ohladi, | lahko s hladnimi ovitki (rjuho namočimo v mrzlo | P |
zavremo, odstavimo. Počakamo, da se nekoliko | ohladi, | nato v dve veliki žlici prevretka zmešamo dve | P |
sol, malo cimeta). Maso mešamo in ko se rahlo | ohladi, | dodamo še stepena jajca in smetano. Vse skupaj | P |
pripravljeno juho postavimo v hladilnik, da se dobro | ohladi, | preden jo postrežemo.Ponudimo jo lahko z žlico | P |
dodamo 70 g masla in pustimo, da se krompir | ohladi. | Nato mu dodamo moko, zdrob, 1 žlico masla, rumenjak | P |
pretlačimo skozi stiskalnico. Pustimo, da se | ohladi. | Pretlačenemu in ohlajenemu krompirju primešamo | P |
in postane mehurjasta. Ko se paprika nekoliko | ohladi, | jo olupimo in na grobo sesekljamo.Olupimo česen | P |
na spodnji tretjini pečice. Pustimo, da se | ohladi | v modelu, nato jo narežemo in ponudimo s stepeno | P |
torto vzamemo iz pečice, pustimo, da se nekoliko | ohladi, | nato pa z nožem previdno odluščimo testo od | P |
likalnik po celi površini blaga, pustimo, da se | ohladi, | in šele nato vlečemo likalnik sem ter tja po | P |
bučo dušimo v sopari do mehkega. Pustimo, da se | ohladi. | Nato damo bučo v skledo, pretlačimo z vilicami | P |
Pojdi k njemu Znano je, da daljša odsotnost | ohladi | ljubezen.Verjetno tvoj mož dela od jutra do | P |
Nato odlijte vodo in pustite, da se krompir | ohladi. | Por zrežite na večje kose. | P |
približno 20 minut, nato odlijte vodo. Ko se | ohladi, | ga olupite in narežite na rezine. Paradižnik | P |
sladkorja v deciliter vroče vode in pustite, da se | ohladi. | Tako pridobljen kristaliziran sladkor je izvrsten | P |
razpustimo želatino. Ko se vse skupaj nekoliko | ohladi, | damo v mešalnik, skupaj z limoninim sokom in | P |
in ji nato odstranimo skorjo. Ko se nekoliko | ohladi, | jo pretlačimo v fin pire. Za štiri porcije potrebuje | P |
majhnih količinah!) in kakav. Mrzla hrana ne | ohladi | le želodca, ampak vse telo.To namreč poskuša | P |
in ji nato odstranimo skorjo. Ko se nekoliko | ohladi, | jo pretlačimo v fin pire. Za štiri porcije potrebuje | P |
majhnih količinah!) in kakav. Mrzla hrana ne | ohladi | le želodca, ampak vse telo.To namreč poskuša | P |
naoljene modele in postavimo v hladilnik, da se | ohladi. | Čez eno uro modele s strjenko vzamemo iz hladilnika | P |
počasi širi v zgornje zbiralnike zraka, ponoči se | ohladi | in se spusti do vode, voda ga še dodatno ohladi | P |
ohladi in se spusti do vode, voda ga še dodatno | ohladi, | potem se shrani v spodnjih zbiralnikih in se | P |
kovinskega stekla. Ko se namreč staljena zlitina | ohladi, | začne kristalizirati in v različnih delih staljene | P |
vroč krompir« in vse vlade zgolj čakajo, da se | ohladi. | Vsaka na svoj način. | P |
strani pa se motivacija za odkrivanje prevare | ohladi, | če ženska že ima otroka s takšnim moškim ali | P |
vremenskimi muhami. »Vreme se včasih za nekaj dni | ohladi, | kar pa ne pomeni, da se začenja ledena doba | P |
vendar te vsaka prej ali slej dohiti. Ko se telo | ohladi, | se otekline pojavijo tako rekoč povsod. Po turnirju | P |
Drobniču svetuje, naj se med počitnicami malo | ohladi. | « Vodja poslancev SD MIRAN POTRČ, na tiskovni | P |
odnos do predmetov, kako se spreminja in kako se | ohladi. | »Všeč mi je izraz prešuštno porabništvo,« pravi | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |