nova beseda iz Slovenije

ohladi (456-555)


potem pa obrnite model in pustite pašteto, da se      ohladi.     Postrezite enakomerne rezine in postrezite z  P
in postavimo v hladilnik, da se kompot dobro      ohladi.      Po dolgem razpolovimo vaniljin strok, izstrgamo  P
dneh. Preden ga zavijete, počakajte, da se      ohladi,      svetuje. Če ga ne pojeste takoj, ga po štirih  P
pet minut, precedimo in spet pokrijemo, da se      ohladi      do primerne temperature za uživanje. Če je rastlina  P
se telo lažje bodisi enakomerno ogreje bodisi      ohladi,      kakor je pač potrebno. Šiacu aktivira tudi  P
limone. Maso znova segrejete in pustite, da se      ohladi.      Pecilni prašek presejete z moko in ji dodate  P
pečete še 10 minut pri 175 stopinjah. Ko se      ohladi,      ga razrežete na pravokotnike ali rombe. AJDOVI  P
izhlapi vlaga iz nje, če ga deneš na rane, jih      ohladi      in pospeši celjenje.Druge njive je prerastla  P
170 stopinj. Postrežejo, ko se kruh dodobra      ohladi.      Antonov rov v Plajberku, vhod v Terro mistico  P
Pašteto preložite v nizko posodo in pustite, da se      ohladi.     Tekne s polnozrnatim kruhom, tudi krekerji.   P
stresemo v neprodušno posodo in počakamo, da se      ohladi.      Kuhanemu in ohlajenemu dodamo suhe marelice  P
odstavi z ognja, jo precedi in pusti, da se malo      ohladi      in ji doda še malo medu.Dovolj je, če dva- do  P
postrezite. Lahko pa počakate, da se solata      ohladi.      Nina Stojaković   P
drobtine in origano, premešajte in pustite, da se      ohladi.     Nato v majhno posodo nadrobite feto in jo stresite  P
slane vode. Ko je mehak, ga pustite, da se      ohladi      pri sobni temperaturi, ne dajajte ga v hladilnik  P
da se povsem posuši. Ko se hrustljava zmes      ohladi,      jo nalomimo na manjše kose in jih zmeljemo v  P
kupljeno mleko še enkrat zavrete, počakate, da se      ohladi      na 4C, nato pa vanj dodate oziroma ‐ strokovno  P
notranje rane po udarcih ali padcu, prisad. To      ohladi      vročino in prepreči prisad, pospeši ozdravljenje  P
nam lahko pozneje, ko se prvotna zaljubljenost      ohladi,      povzroča skrbi. Poglejmo primer.  P
prihodnosti, kajti še najbolj vroča strast se sčasoma      ohladi.      Patrick zna ustvariti romantično razpoloženje  P
otroka prijetnejše, kakor da se v poletni vročini      ohladi      v osvežujoči vodi?Da bi bilo najmlajšim tudi  P
in kraja. Raje je čakala, da se zalezovalec      ohladi      in umiri.Pomoč je začela iskati v veri, redno  P
kropa ga predenemo v ledeno mrzlo vodo, da se      ohladi.     Nato ga dobro odcedimo.   P
da nastane želatinasta masa. Malo preden se      ohladi,      vanjo vmešamo žlico medu.Masko nato namažemo  P
prvem odgovoru ustavi plaz mojih vprašanj in      ohladi      novinarski žar, s katerim sem začela najin pogovor  P
pokritem loncu od 45 do 60 minut. Juha naj se      ohladi.     Medtem očistimo por.  P
tekočino prek sadja v skledi. Pustimo, da se      ohladi.      Jajci razžvrkljamo z mlekom, s ščepcem soli  P
se zdrob napne. Odstavimo in pustimo, da se      ohladi.     Odcedimo višnje.  P
folijo in postavimo za 3 ure v hladilnik, da se      ohladi.     Medtem pripravimo sadje in ga osladimo s preostankom  P
šibkem ognju, da se stali. Pustimo, da se      ohladi.     V skledi penasto umešamo jajca in 75 g sladkorja  P
Vzamemo iz pečice. Ko se pogača nekoliko      ohladi,      jo vzamemo iz modela in preložimo na krožnik  P
limoninimi lupinami in vodko. Pustimo, da se vsebina      ohladi,      nato kozarec zapremo. Postavimo ga na hladno  P
smo ga obložili s kuhinjsko folijo PVC. Ko se      ohladi      in nekoliko strdi, iz njega z izsekovalcem izsekamo  P
Odstavimo in stepamo še toliko časa, da se zmes      ohladi      do mlačnega. Mlačno rumenjakovo mešanico vmešamo  P
se na omaki ne naredi kožica. Pustimo, da se      ohladi.     Pečico segrejemo na 180 stopinj.  P
Dodamo rozine. Pustimo, da se zmes      ohladi.      Skuto dobro odcedimo.  P
mešamo, da se marcipan razpusti. Pustimo, da se      ohladi.      Testo razvaljamo na pekaču v enakomerno plast  P
ohlajeno spodnjo ploščo maslenega testa. Ko se to      ohladi,      pustimo približno eno uro stati v hladilniku  P
na krožnik, solimo, popramo in pustimo, da se      ohladi.     Paradižnik narežemo na rezine in solimo.  P
maslom in v modelu pustimo še toliko časa, da se      ohladi.     Ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu, razrežemo  P
da lepo zakrkne. Precedimo in pustimo, da se      ohladi.     Nato vse pretlačimo.   P
koreninice, znova zavremo in pustimo, da se      ohladi.     Koreninice lahko uporabimo trikrat.   P
jo prelijemo v manjšo kozico. Ko se nekoliko      ohladi,      ji primešamo kislo smetano.Kozico postavimo  P
med mešanjem prepražimo por. Odstavimo, da se      ohladi.     V visoko posodo damo jajca in mleko.  P
vročo vodo. Premešamo in počakamo, da se malo      ohladi,      nato ji primešamo pšenično moko in vgnetemo  P
Zmes pretlačimo skozi cedilo in pustimo, da se      ohladi.     V ohlajeno zmes zamešamo na drobno zrezane listke  P
pogačo še od 20 do 25 minut. Pustimo, da se      ohladi.     Na vrh naložimo očiščene in narezane jagode.  P
spečemo biskvit. Stalimo maslo in pustimo, da se      ohladi.     Ubijemo jajca in ločimo rumenjake od beljakov  P
stopinjah 50 minut. Pustimo, da se pečeno testo      ohladi.     Nato ga dvakrat prečno prerežemo, da dobimo 3  P
preliva. Ko se preliv strdi in se pita nekoliko      ohladi,      jo razrežemo. Nasvet: Tudi za to sladico  P
srednji rešetki od 35 do 40 minut. Pustimo, da se      ohladi.      Medtem pripravimo kremo.  P
Razpustimo kokosovo mast in pustimo, da se      ohladi.     Po koščkih in med mešanjem dodajamo kokosovi  P
stali. Premešamo in pustimo, da se nekoliko      ohladi.     Na pečeno testo s češnjami namažemo masleno kremo  P
lupinico. Razpustimo maslo in počakamo, da se      ohladi.     V drugi skledi razžvrkljamo jajci.  P
Karamel prelijemo v skledo, da se hitreje      ohladi.     Mlačnemu primešamo preostale borovnice.   P
pustimo, da ponovno zavre. Odstavimo, da se      ohladi.      Stepemo sladko smetano in jo utrdimo s praškom  P
prelijemo s tortnim prelivom. Pustimo, da se      ohladi.     Posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo z borovniče  P
sladkor razpusti. Odstavimo in počakamo, da se      ohladi.     Borovnice s sokom vred pretlačimo skozi cedilo  P
vročo vodo, pustimo nekaj minut, da se malce      ohladi,      nato se v tej kopeli namakamo 20 minut.Sprošča  P
primešamo mu limonin sok in pustimo, da se      ohladi.     Za zdrobove rezine pristavimo mleko, da zavre  P
po navodilu z vrečke. Odstavimo in ko se malo      ohladi,      primešamo rumenjaka.Veliko leseno desko oplaknemo  P
zdrob v 2 cm debeli plasti. Pustimo, da se      ohladi.     Zdrob narežemo na kvadrate ali rombe.   P
primešamo mu limonin sok in pustimo, da se      ohladi.     Za zdrobove rezine pristavimo mleko, da zavre  P
po navodilu z vrečke. Odstavimo in ko se malo      ohladi,      primešamo rumenjaka.Veliko leseno desko oplaknemo  P
kuhani zdrob v 2 cm debeli plasti. Pustimo, da se      ohladi.     Zdrob narežemo na kvadrate ali rombe.   P
Prevrite že uporabljene liste čaja, pustite, da se      ohladi,      nato pa uporabite tekočino za spiranje las.  P
skodelico zelo močne kave in počakajte, da se      ohladi.     Kavo nanesite na suhe lase in pustite učinkovati  P
kuhamo od 15 do 30 minut na blagi vročini. Ko se      ohladi,      jo precedimo.Tekočino lahko uporabljamo nerazredčeno  P
temperaturo (okoli 20 stopinj Celzija), da se      ohladi,      nato vanjo vmešamo še tekočo sladko smetano  P
pripravimo tako, da jo lahko postrežemo, ko se      ohladi,      ali pa jo konzerviramo za nekaj tednov in celo  P
Poskrbimo za to, da se čim prej nekoliko      ohladi,      lahko s hladnimi ovitki (rjuho namočimo v mrzlo  P
zavremo, odstavimo. Počakamo, da se nekoliko      ohladi,      nato v dve veliki žlici prevretka zmešamo dve  P
sol, malo cimeta). Maso mešamo in ko se rahlo      ohladi,      dodamo še stepena jajca in smetano. Vse skupaj  P
pripravljeno juho postavimo v hladilnik, da se dobro      ohladi,      preden jo postrežemo.Ponudimo jo lahko z žlico  P
dodamo 70 g masla in pustimo, da se krompir      ohladi.     Nato mu dodamo moko, zdrob, 1 žlico masla, rumenjak  P
pretlačimo skozi stiskalnico. Pustimo, da se      ohladi.     Pretlačenemu in ohlajenemu krompirju primešamo  P
in postane mehurjasta. Ko se paprika nekoliko      ohladi,      jo olupimo in na grobo sesekljamo.Olupimo česen  P
na spodnji tretjini pečice. Pustimo, da se      ohladi      v modelu, nato jo narežemo in ponudimo s stepeno  P
torto vzamemo iz pečice, pustimo, da se nekoliko      ohladi,      nato pa z nožem previdno odluščimo testo od  P
likalnik po celi površini blaga, pustimo, da se      ohladi,      in šele nato vlečemo likalnik sem ter tja po  P
bučo dušimo v sopari do mehkega. Pustimo, da se      ohladi.      Nato damo bučo v skledo, pretlačimo z vilicami  P
Pojdi k njemu Znano je, da daljša odsotnost      ohladi      ljubezen.Verjetno tvoj mož dela od jutra do  P
Nato odlijte vodo in pustite, da se krompir      ohladi.     Por zrežite na večje kose.  P
približno 20 minut, nato odlijte vodo. Ko se      ohladi,      ga olupite in narežite na rezine. Paradižnik  P
sladkorja v deciliter vroče vode in pustite, da se      ohladi.     Tako pridobljen kristaliziran sladkor je izvrsten  P
razpustimo želatino. Ko se vse skupaj nekoliko      ohladi,      damo v mešalnik, skupaj z limoninim sokom in  P
in ji nato odstranimo skorjo. Ko se nekoliko      ohladi,      jo pretlačimo v fin pire. Za štiri porcije potrebuje  P
majhnih količinah!) in kakav. Mrzla hrana ne      ohladi      le želodca, ampak vse telo.To namreč poskuša  P
in ji nato odstranimo skorjo. Ko se nekoliko      ohladi,      jo pretlačimo v fin pire. Za štiri porcije potrebuje  P
majhnih količinah!) in kakav. Mrzla hrana ne      ohladi      le želodca, ampak vse telo.To namreč poskuša  P
naoljene modele in postavimo v hladilnik, da se      ohladi.     Čez eno uro modele s strjenko vzamemo iz hladilnika  P
počasi širi v zgornje zbiralnike zraka, ponoči se      ohladi      in se spusti do vode, voda ga še dodatno ohladi  P
ohladi in se spusti do vode, voda ga še dodatno      ohladi,      potem se shrani v spodnjih zbiralnikih in se  P
kovinskega stekla. Ko se namreč staljena zlitina      ohladi,      začne kristalizirati in v različnih delih staljene  P
vroč krompir« in vse vlade zgolj čakajo, da se      ohladi.     Vsaka na svoj način.  P
strani pa se motivacija za odkrivanje prevare      ohladi,      če ženska že ima otroka s takšnim moškim ali  P
vremenskimi muhami. »Vreme se včasih za nekaj dni      ohladi,      kar pa ne pomeni, da se začenja ledena doba  P
vendar te vsaka prej ali slej dohiti. Ko se telo      ohladi,      se otekline pojavijo tako rekoč povsod. Po turnirju  P
Drobniču svetuje, naj se med počitnicami malo      ohladi.     « Vodja poslancev SD MIRAN POTRČ, na tiskovni  P
odnos do predmetov, kako se spreminja in kako se      ohladi.     »Všeč mi je izraz prešuštno porabništvo,« pravi  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 56 156 256 356 456



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA