nova beseda iz Slovenije

mlete (101-120)


ali žajblja. Če pa zmečkanim jagodam dodamo      mlete      mandlje, dobimo tudi učinkovito sredstvo za  P
vtepemo 25 g sladkorja. V skledi pomešamo moko,      mlete      mandlje, jedilni škrob in pecilni prašek.Zmes  P
(za 4 osebe) 225 g      mlete      govedine ● 225 g mlete svinjine ●  P
osebe) 225 g mlete govedine ● 225 g      mlete      svinjine ● 50 g svežih krušnih drobtin  P
x25CF; črni poper v zrnu ● 1/2 žličke      mlete      kumine ● 3 vejice origana ● Paradižnikova  P
posebej, če primerjamo, da nas kilogram pri nas      mlete      ekološke moke stane približno en evro, navadno  P
presejemo s pecilnim praškom, primešamo ji tudi      mlete      mandlje.Stresemo na masleno zmes.   P
presejemo s pecilnim praškom, primešamo ji tudi      mlete      mandlje.Stresemo na masleno zmes.   P
lahko tudi narezano steblo zelene ali žličko      mlete      rdeče sladke ali pekoče paprike.Solimo in popramo  P
prepražimo narezane jurčke, jih začinimo z malo      mlete      kumine (ali sesekljano poprovo meto). Polento  P
Nasvet: Namesto mletega maka lahko vzamemo tudi      mlete      lešnike ali orehe. Krhka jabolčna torta  P
olja * pol žličke mletega cimeta * 1 žlička      mlete      sladke paprike * sol * poper. Priprava: Pečico  P
Priprava: 15 minut Sestavine: 40 g sveže      mlete      kave * 6 dl mleka * 3 banane * 2 vrečki vaniljinega  P
paličice * 4 žlice rjavega sladkorja * 6 žličk      mlete      kave * 2 koščka temne čokolade * 2 žlici kavnega  P
prepoznavne arome in polnega okusa. Je mešanica fino      mlete      brazilske kave Rio Minas in posebej izbranih  P
sladkor stepemo v trd sneg. Postopoma umešamo      mlete      orehe, kokosovo moko, rozine, kandirano sadje  P
filejev, sesekljanega peteršilja in česna, soli,      mlete      paprike, popra in stopljene želatine.Marinado  P
kilograma jagnječjega stegna, poldrugi kilogram      mlete      jagnjetine, jagnječjo mast, tri jušne žlice  P
zrezek nato razprostremo plast jagnječje masti in      mlete      jagnjetine, v katero smo tik pred pripravo vmešali  P
pekačih se v glavnem sukajo mesni zapredki iz      mlete      mešanice junetine, govedine, teletine in jagnjetine  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA