nova beseda iz Slovenije
masla + 4 jajca + 200 g sladkorja + naribana | lupina | 1 neškropljene limone + pol pecilnega praška | P |
smetane + 5 žlic limoninega soka + naribana | lupina | pol limone (neškropljene) + 50 g sladkorja. | P |
70 g mletih orehov + 3 rumenjaki + naribana | lupina | pol limone.Za snežno kapo: 3 beljaki + 120 g | P |
kapo: 3 beljaki + 120 g sladkorja + naribana | lupina | pol limone. Priprava: V skledi pomešamo moko | P |
ljudi, ni upanja ‐ za življenje. Ostane le | lupina | ‐ telo ‐ in nepopisno velik strah pred življenjem | P |
v ljudi, ni upanja ‐ za življenje. Ostane le | lupina | ‐ telo ‐ in nepopisen strah pred življenjem | P |
smetane ● drobtine ● limonina | lupina | ● vaniljeva omaka: 5 dl mleka ● | P |
sladkor * 3 rumenjaki * 20 g moke * naribana | lupina | pol (neškropljene) limone * 3 žlice mleka * | P |
jajca * ščepec soli 50 g sladkorja * naribana | lupina | pol limone * 3 do 4 žlice mleka * 100 g moke | P |
8 dag sladkorja limonina | lupina | 0,5 l mleka (po potrebi več) | P |
cimet limonina | lupina | Orehe poparimo z vrelim mlekom, dodamo vse | P |
žlice sladkorja, 8 dag masla, ribana limonina | lupina, | žlica ruma, vanilja, ščep soli, mleko po potrebi | P |
sladkorja, 3 pesti drobtin, ribana limonina | lupina, | mleko po potrebi Zamesimo testo in pustimo | P |
ščepec soli * 1 vaniljin sladkor * naribana | lupina | 1 neškropljene limone * 2 jajci * 50 g masla | P |
Nato jih preložimo v posodo z mrzlo vodo. | Lupina | odstopi, zlahka jo odstranimo. Hitra breskova | P |
Nato jih preložimo v posodo z mrzlo vodo. | Lupina | odstopi, zlahka jo odstranimo. Hitra breskova | P |
odstotkov vode z raztopljenimi minerali. Njihova | lupina | je bogata z vitaminom E, ki nas varuje pred | P |
kozice, damo na cedilo in prelijemo z mrzlo vodo. | Lupina | odstopi, brez težav jo olupimo. Kolofon Organiza | P |
tako, da bakterija prodre skozi jajčno lupino. | Lupina | sicer varuje jajce pred okužbo, vendar ne dovolj | P |
cimeta in nageljnovih žbic * sok in naribana | lupina | 1 neškropljene limone * 1 žlica masla * 8 svežih | P |
rahlo naoljimo. Pečemo od 8 do 10 minut, da | lupina | počrni in postane mehurjasta.Ko se paprika nekoliko | P |
vaniljev puding * 100 g sladkorja * 5 jajc * | lupina | in sok pol limone * 1 vrečka mletega maka * | P |
vaniljinega sladkorja v prahu + 2 jajci + 30 g masla + | lupina | 1 limone + 50 g pinjol + cimet + vaniljeva krema | P |
zdravilo za vse tegobe, saj kar poka od vitamina C, | lupina | pa je polna eteričnega olja prijetnega vonja | P |
sedel, še najmanj pa zdaj, ko od SIB ostaja samo | lupina. | Evforija, s katero so v NLB naznanili, da so | P |
diplomska naloga, po kateri bi se ohranila zunanja | lupina, | notranjost pa predelala tako, da bi tu prostor | P |
Sam se držim načela, da se čim manj načenja | lupina | in da so vsi posegi in dodatki vidni, tako da | P |
enim zamahom reševali dve stvari: po eni strani | lupina, | ki je brez posega obsojena na propad, po drugi | P |
tja. »Klasični mozaiki so bili dekoracija, | lupina | neke površine ‐ tal, sten ali stropov,« je | P |
njegovo delovanje nima nikakršne vsebine, samo | lupina | ga je, je postmoderni politik.Ampak v nasprotju | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |