nova beseda iz Slovenije
hollywoodske zvezde; toda morda sem vendarle prej kot | losos, | ki je plaval proti toku v tovarno sanj in se | D |
zgodi, da je v Sloveniji lokalna specialiteta | losos, | vina po svetu pa so si vse bolj podobna, ker | D |
postrežejo že na začetku, za predjed sledi | losos | in za glavno jed prinesejo na mizo bocconcine | D |
os ameriške demokracije. Čez pride dimljen | losos | in malo čebule.In včasih hren. | D |
skoraj plavajo (po enem tednu gre vsak dimljeni | losos | iz prodaje), 2000 camembertov, ki še vedno govorijo | D |
v ledu Coteau de Loir. Za predjed prekajen | losos, | nato loirska postrv z gobami, za posladek sorbet | D |
polni škodljivih holesterolnih dobrot? Kaviar, | losos, | siri, škampi, omake in marinade ...Losos že | D |
losos, siri, škampi, omake in marinade ... | Losos | že nima škodljivih maščob, ampak so mu gotovo | D |
Transgena sladkorna pesa. | Losos | s prenešenim genom proti nizkim temperaturam | D |
Plemenita gojena riba | Losos | na mizi Ko so začeli losose umetno gojiti | D |
končali življenje. Salmo salar, atlantski | losos, | je razrezan, zapakiran in čaka, shranjen na | D |
pač zahtevali porabniki, ki so mislili, da je | losos | tem boljši, čim bolj rdečkasto meso ima.To je | D |
800 gramov ribjega mesa. Naravni ali divji | losos, | ki ga najdemo v rekah in jezerih, ima seveda | D |
1986 so si zastavili ambiciozen načrt, da mora | losos, | ki je v tej reki popolnoma izginil, spet zaplavati | D |
Arktika, 82. trta, 83. Oviedo, 86. jajce, 87. | losos, | 88. naslanjač, 90. alkotest, 92. netresk, 93 | D |
kosilo na Brdo (na jedilniku so bili med drugim | losos, | kumarična juha, mešano meso z gratinirano zelenjavo | D |
januarja. Takrat plavajo - kot njihov sorodnik | losos | - proti vodnemu toku in odlagajo jajčeca na | F |
vodnika po Galaksiji in zadnjo Adamsovo knjigo, | Losos | dvoma, ki so jo na podlagi nedokončanih kratkih | P |
Greh meseca | Losos | s kumquati Kombinacija lososa in kumquata še | P |
na drobne kocke, tretjega na tanke rezine. | Losos | narežete na centimeter velike kocke.Lahko ga | P |
večjemu izločanju LDL. Ribe, zlasti polenovka, | losos | in tuna, vsebujejo omega 3 maščobne kisline | P |
maščob v prehrani so mastne morske ribe (skuša, | losos, | tuna), saj so bogat vir omega 6 maščobnih kislin | P |
konzervirane hrane. Tunina vrste Northern Bluefin in | losos | vrste Medium red salmon je v večjih kosih, polnega | P |
je uspelo dobiti večje, obstojnejše sadeže. | Losos | gensko modificirajo zato, da se ribe hitreje | P |
Predjed: - prekajeni | losos | z maslom in prepečencem - francoska solata | P |
prepečencem ne boste imeli težav; pazite le, da bo | losos | divji in ne gojen.Francosko solato pripravite | P |
je pridobljeno iz rib severnih morij, kot so | losos, | sardela, slanik in skuša.Ribje olje je vir visoko | P |
nakupovanju pazite na kontrolirano poreklo vina. | Losos | -Deset dekagramov lososa vsebuje tudi do 1,8 | P |
mg omega 3 maščobnih kislin in 700 mg lososa. | Losos | je naravni antioksidant in vsebuje vitamin E | P |
marelice in pomaranče. Oranžne barve je tudi | losos, | prehransko dragocena riba, saj vsebuje aminokisline | P |
kambala, vahnja, morski list, slanik, skuša, | losos, | ostriž, morski pes, mečarica, postrv, tuna. | P |
vsebujejo veliko omega-3 maščobnih kislin, kot so | losos, | postrv in slanik. 2. | P |
Predjed: - prekajeni | losos | z maslom in prepečencem - francoska solata | P |
bi lahko lososu rekli tudi kralj rib. Povrhu | losos | spada med najboljše vire maščob omega-3, ki | P |
Zakaj veliko lososa? Ker | losos | vsebuje veliko vitamina E, ki deluje kot antioksidant | P |
sadežev: a) koristne za zdrave: skuša, sardine, | losos, | belica; b) koristne za bolne: rakovica, polenovk | P |
vahnja, slanik, jastog, skuša, ostrige, ostriž, | losos, | sardine, morski rakci, polži. Ribe in mehkužci | P |
Riba. Tudi mastne ribe ( | losos, | skuša) in ribje olje so koristni, ker vsebujejo | P |
z uživanjem mastnih morskih rib, kot so tun, | losos, | skuša. Tudi folna kislina je eden od »dopingov | P |
Saša Veronik Pečen | losos | na špagetih Lososov file brez kože malo solim | P |
celo kulinarične priboljške, kot so norveški | losos, | moskovski kaviar, neomejene količine drage znamke | P |
srebra, od 0,01 do 0,1 miligrama na kilogram. | Losos, | ki prihaja iz Norveške, Irske, Škotske, Velike | P |
bife in za posladek sladoledno bombo. Tudi | losos | s tržaško omako je med njimi zelo priljubljen | P |
primer ribja terina (zgornji del kremno-pikanten | losos, | spodnji elegantno dimljena postrv, vmes lososov | P |
različnih rib oziroma morskih sadežev na rižu ‐ tun, | losos, | jakobova pokrovača, rakovica, ki jim (ne vsem | P |
toplotno obdela (ponavadi speče) pršut, me zagrabi » | losos | dvoma«.Zakaj? | P |
njegovim gostom teknili dimljena mečarica, tuna in | losos | s tartufi, sledili so črni in rdeči kaviar, | P |
dizajn je prikazal naslednji krožnik ‐ marinirani | losos | s solato in nežno grenčico.Riba je bila vrhunska | P |
mečarice, na drugem prekajene sardele, na tretjem | losos. | Zdaj nismo nič več razumeli. | P |
okusi, in so s ponujenim zadovoljni. Prekajeni | losos, | kot las tenko narezana hobotnica in mečarica | P |
petih urah in pol priprave jedi na temo norveški | losos | in jagnjetina je v sredo na prvem regionalnem | P |
uporabljajte tudi lupino, predvsem pri pečenju. | Losos | Zaradi hranilnih vrednosti bi lahko lososu | P |
in postavimo na hladno za nekaj časa, da se | losos | navzame okusa koprca in limetinega soka.V ohlajene | P |
Beluše kuhamo v slani vodi približno 10 minut. | Losos | narežemo na kocke in na olju dušimo dve minuti | P |
na krožnik, nanje položimo vršičke belušev in | losos, | ki ga oblijemo z belušno omako.Okrasimo s svežo | P |
Potrebujemo : 20 dag fileja dimljene postrvi, 10 dag | losos | fileja, 0,5 l sladke smetane, 2 dcl kisle smetane | P |
Ribe, zlasti plave ‐ skuša, tuna, sled in | losos | ‐ z veliko vsebnostjo večkrat nenasičenih maščobnih | P |
Najboljši viri omega-3 maščobnih kislin so | losos, | skuša in slanik.Oreški in semena pa vsebujejo | P |
omega-3 maščobne kisline (skuša, sardela, tuna, | losos) | .Jedilniku lahko dodamo še kozarec vina na dan | P |
eimerjevo bolezen, srčno-žilne bolezni, sladkorno. | Losos | Kar zadeva hranilne vrednosti, je losos kralj | P |
Losos Kar zadeva hranilne vrednosti, je | losos | kralj rib.Je vir visokokakovostnih proteinov | P |
maščob omega-3, ki imajo protivnetni učinek. | Losos | vsebuje tudi vitamin B 12, ki je pomemben za | P |
žajbljevimi listki in nastrganim parmezanom. | Losos | s špinačno skorjo Potrebujemo (za dva): 2 rezini | P |
tedensko si privoščite porcijo severnomorskih rib ( | losos, | polenovka ipd.), ki so bogate z omega 3 maščobnimi | P |
polnovredne testenine in riž, jajca, sveže ribe ( | losos, | brancine, postrvi) in konzerve tun, puranje | P |
vitamin, ki ga najdemo v hrani (na prvem mestu so | losos, | ribje olje, sardine, tune, mleko in mlečni izdelki | P |
Najboljša jed in lokacija? Italijanska kuhinja in | losos | v vseh oblikah, domačija Novak v Sadinji vasi | P |
Najboljša jed in lokacija? Prekajeni | losos. | Pijača? | P |
kot posolila omako, predvsem pa bo prestižni | losos | dobil epske razsežnosti.Tudi gorgonzola ne prenaša | P |
Tako bo navduševala kot hladna solata. - | Losos | je draga reč.Za omakco ga ne potrebujete veliko | P |
najbogatejši vir so seveda plave ribe (sardele, skuše, | losos, | tuna ...), najdemo pa jih tudi v lanenem olju | P |
Gremo kuhat! Grilovani | losos! | Štart! | P |
Spodbujajo nas k igrivosti in radostnim užitkom. | Losos | je bitje Lune in Neptuna, Indijancem ponazarja | P |
Mladiči se nato spustijo po reki nazaj do morja. | Losos | nam pomaga, da se uglasimo z naravnimi življenjskimi | P |
Združenih narodov v zatonu. Tudi tun, mečarica, | losos, | trska in morski pes. Nevarnost zanje je tudi | P |
Najdemo ga v mastnih ribah, kot so na primer | losos | in tun, mlečnih izdelkih in rumenjakih. Za | P |
koli mastni prehrani, temveč v ribah, kot so | losos, | sardine, postrvi in tuna.Od tu odgovor na vprašanje | P |
strjevanje krvi. Največ dragocenih imajo skuša, | losos, | tuna in slanik.A tudi bolj puste morske ribe | P |
gospa Prada riba, bi bila, pravijo, zagotovo | losos, | ki je med to živalsko vrsto najbolj vešč plavanja | P |
Morski sadeži | Losos: | 25 g Tuna: 28 g | P |
Polenovka: 27 g Morski | losos: | 20 g Plošča: 22 g | P |
oves in ovseni kosmiči, pomaranče, bučke, divji | losos, | soja in izdelki iz soje, zeleni čaj, paradižnik | P |
Okvir: Zakaj je | losos | super hrana? Okusna riba z marelično rožnatim | P |
zaradi tega posebej priporočajo srčnim bolnikom. | Losos | v svojem naravnem okolju je občudovanja vredna | P |
kobalamin) in B 6 (piridoksin), fosfor in magnezij. | Losos | ima nizko kalorično vrednost, ima tudi zelo | P |
omega 3 maščobnih kislinah. Poleg tega vsebuje | losos | veliko vitaminov iz skupine B.Niacin (B3) je | P |
kisline. Posebej pa velja opozoriti, da ocvrti | losos | ne zagotavlja nobene od do zdaj naštetih koristi | P |
lososov zrezek ali kos fileja lososa. Če vam | losos | ni všeč, ga lahko zamenjate s tuninim zrezkom | P |
raznolikimi solatami, rada imam tudi žita in ribe ‐ | losos | je odličen za lepo in zdravo kožo! ‐ pa jogurte | P |
raznolikimi solatami, rada imam tudi žita in ribe ‐ | losos | je odličen za lepo in zdravo kožo! ‐ pa jogurte | P |
listi je kot nalašč za pomladansko večerjo. | Losos | je, tako kot blitva, mehak in okusen, zato je | P |
maščobe omega 3 (globokomorske ribe, na primer | losos) | , zraven pa tudi dovolj sadja in sveže zelenjave | P |
listi je kot nalašč za pomladansko večerjo. | Losos | je, tako kot blitva, mehak in okusen, zato je | P |
listi je kot nalašč za pomladansko večerjo. | Losos | je, tako kot blitva, mehak in okusen, zato je | P |
- mornarsko modra - | losos | - bela | P |
1 žličko nasekljanega peteršilja. Večerja: | losos | s hrenovo skorjico Sestavine za 1 osebo: 100 | P |
pšenične kalčke, morske trske, piščančje meso in | losos | ‐ živila so našteta po količini holina, ki ga | P |
najdemo? Največ jih je v mastnih morskih ribah ( | losos, | skuša, slanik) ter v rastlinskih oljih (koruznem | P |
maščob 21 g, ogljikovih hidratov 15 g. Večerja: | losos | z ohrovtom Sestavine za 1 osebo: 200 g očiščenega | P |
tako zmuzljiva kot tisti deformiran sluzast | losos | po tisočih kilometrih potovanja po reki do svojega | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |