nova beseda iz Slovenije

limonin sok (49-148)


6. Dodajte      limonin sok.       7.  P
razpoloženju primernega aromatičnega olja ali      limonin sok.     Kopel, ki naj ne bo hladnejša od 37 ~C, naj traja  P
školjki se znebimo tako, da vanjo zlijemo kis ali      limonin sok      in pustimo delovati nekaj časa. Trdovratno umazanijo  P
decilitra suhega belega vina, maslo, sol, sladkor in      limonin sok.     Rumenjake in vino mešam nad vodno kopeljo, da  P
dvesto gramov mesa, groba sol, oljčno olje,      limonin sok,      gorčica, malo peteršilja Pri jelenovem mesu  P
nekaj kapljic oljčnega olja, grobo sol, po okusu      limonin sok,      poper in žličko boljše, ne prekisle gorčice,  P
Učenjaki so sklepali, da so za elektrolit uporabili      limonin sok,      grozdni sok ali kis.Teorij o rabi bagdadske baterije  P
okusov nismo razločili. Prevladal je namreč      limonin sok.       Gospod Pilato iz Vižinade je eden od bolj znanih  P
ingver v prahu, sol, ščepec ali dva popra in      limonin sok.     Preliv vmešamo v solato in jo takoj ponudimo  P
občutljive in dehidrirane kože vsebujejo prav      limonin sok,      ki je tudi naravno čistilno sredstvo. Limone  P
sesekljanega koprca, 1/4 l sladke smetane, sol, poper,      limonin sok,      žlico sesekljanega peteršilja, malo konjaka,  P
sesekljani koprc, polovico smetane, sol, poper,      limonin sok      in konjak.Ta nadev damo na sredino palačink,  P
papriko stresemo na fižol. Dodamo še kapre in      limonin sok      in solato premešamo.Ponudimo s polento ali ajdovimi  P
sesekljan peteršilj, nekaj kapljic belega vina in      limonin sok.     Premešamo in začinimo s koprcem, malo solimo  P
V skledo damo jogurt, dodamo arganovo olje,      limonin sok,      drobno sesekljan česen, grobo sesekljano svežo  P
dag škroba, 4 dcl ribje juhe, 10 dag masla,      limonin sok,      beli poper, belo vino, svežo baziliko, črne olive  P
fižol in še malo pokuhamo. Na koncu prilijemo      limonin sok      in postrežemo.Po želji lahko po vrhu potresemo  P
stremo. Sol, poper, rjavi sladkor, pomarančni in      limonin sok      zmešamo in natremo postrvi.Pokapamo z oljem in  P
pustimo čez noč v hladilniku. Nato zmešamo olje,      limonin sok,      hren, sol, poper in sladkor.Rdečo peso narežemo  P
datlje pa narežemo na drobne kose in iztisnemo      limonin sok.     Oboje zmešamo v kašo.   P
olupimo in nastrgamo korenje ter iztisnemo      limonin sok.     Oboje vmešamo med kosmiče in jih posujemo z mandlji  P
Drugo grenivko ožamemo. Njen sok, preostali      limonin sok,      olje, kardamom, sol in poper razžvrkljamo.Vse  P
sladkorja, 3 dag soli, 10 dag margarine (masla),      limonin sok,      ščep muškatnega oreščka, 2 jajci za testo in  P
mazanje. Priprava : Mleko, maslo, sladkor, sol in      limonin sok      segrevamo toliko časa, da se sestavine stopijo  P
vodo, mu dodamo nastrgano limonino lupino in      limonin sok.     V tako pripravljeno osnovo vsujemo robide šele  P
gladko kašo. Ko se ta nekoliko ohladi, vmešamo še      limonin sok.     Tako pripravljeno sadno omako lahko brez skrbi  P
peteršilja, drobno naribano limonino lupino,      limonin sok,      preostalo maslo in nariban parmezan.Solimo in  P
zmešamo arašidovo in orehovo olje. Dodamo še      limonin sok,      sol, poper in drobno sesekljan peteršilj.Na krožnik  P
smetane (24 odstotkov mlečne maščobe), sol, poper,      limonin sok.       Priprava: Rukolo preberemo, operemo in osušimo  P
četrtini narezani vijoličasti figi, 225 g malin,      limonin sok      za okras. Priprava : Sladkor in vino dajte v  P
mečarice ali tuna (1 cm debele). Priprava:      Limonin sok      stresemo v skledico in dodamo trikrat toliko  P
vtremo v lasišče. Namesto kisa je uporaben tudi      limonin sok.     Losjon poskrbi za to, da se bazičnost lasišča  P
skoraj ohlajen, oboje stresemo k njemu, dodamo      limonin sok,      olje in sol ter solato previdno premešamo.Takoj  P
Ohladimo. Medtem razžvrkljamo rumenjak ter dodamo      limonin sok,      sol in poper. Olje dodajamo najprej po kapljicah  P
paradižnik, artičoke, poper, sol, bučno olje,      limonin sok,      balzamični kis, peteršilj in baziliko. Priprava  P
strgalniku ali gladko zmeljemo v mešalniku. Dodamo      limonin sok,      cimet in javorjev sirup in čežano znova penasto  P
Potrebujemo: kg gomoljev koromača, čebulo,      limonin sok,      nekaj žlic kisle smetane, l zelenjavne juhe  P
še pet minut. Ko se nekoliko ohladi, dodamo      limonin sok      in kislo smetano.Koromač v omaki lahko ponudimo  P
isti posodi spenimo in mu dodamo pomarančni in      limonin sok      ter juho.Pustimo, da zavre.  P
gobami jih potresemo po ribi. Preostalo olje in      limonin sok      polijemo po zrezkih, solimo in popramo. Okrasimo  P
Mešanici z baziliko primešamo olivno olje,      limonin sok,      čisto juho ali 2 žlici vode, sol in poper.Pesto  P
rdeči pesi, prav tako kuhano sojo. Dodamo      limonin sok,      sojino omako, olje in po potrebi sol.Premešamo  P
Umaknemo z ognja in primešamo limetin oziroma      limonin sok.     Zelje narežemo na rezance, kumaro na palčke,  P
Vmes pogosto pomešamo. Dodamo jušno osnovo,      limonin sok      in strt feferon ter zavremo.Kuhamo približno  P
pločevinko (425 ml) nesladkanih marelic. Priprava:      Limonin sok,      naribano limonino lupino, med, vaniljev stržen  P
stisnemo. Stresemo ga v skledo in dodamo olje in      limonin sok.     Dobro premešamo.  P
maslo, jajce, vsebino vaniljevega stroka in      limonin sok.     Postopoma dodajamo skuto, na koncu pa vmešamo  P
Potrebujemo: 3 večja jabolka, 150 g lešnikov,      limonin sok,      en strok vanilje, 3 žlic sojine smetane ali 6  P
izdolbemo meso. Vse stresemo v skledo, dodamo      limonin sok,      ingver v prahu in zvezdasti janež.Vmešamo še  P
različice pogosto vsebujejo grenadine, ananasov in      limonin sok,      cointreau.Ker so pijačo zmešali za singapurski  P
pretežno bolj kisle, saj so jim dodajali vino, kis,      limonin sok,      tudi sok nezrelih grozdnih jagod (agresto) in  P
pazimo, da se ne prismodijo. Kuhanim dodamo med,      limonin sok,      cimet in orehe.Pečico vključimo na 180 stopinj  P
postane gladka in penasta. Dodamo banane, jajce,      limonin sok      in previdno zmešamo.Nato zmešamo še moko, pecilni  P
korenu. Da bi ostala snežno bela, dodamo vodi      limonin sok.       Te dni si ogledujem svoj vrtiček, ves zaspan  P
suha, brez omake. Ko je zelenjava mehka, dodamo      limonin sok,      popršimo z moko, da vpije odvečno tekočino, in  P
odstranjevalcev madežev lahko uporabite kis ali      limonin sok.       Ko jih kupujete, se izogibajte belim, ki bodo  P
raztopimo v dveh žlicah tople vode, dodamo med,      limonin sok      in pretlačene maline.Smetano le spenimo in ji  P
Malo masla, začimb, malo vina, sveže stisnjen      limonin sok ...     Kakovosten zajtrk v desetih minutah.  P
vazeline nočete več pogrešati mehkobe ustnic. 5.      LIMONIN SOK      POSVETLI NOHTE RES JE   P
RES JE      Limonin sok      je naravno belilo, ki pomaga prekriti neprivlačno  P
polovico limone in barve bodo obdržale svoj sijaj.      Limonin sok      pomaga tudi razpokanim komolcem. 6. VEČ KREM  P
minut potopimo v skledo z vodo, ki smo ji dodali      limonin sok,      da svetli deli rastline ne bi potemneli. Pripravim  P
stepemo. Primešamo ji limonino lupinico in      limonin sok.      Osladimo jo s sladkorjem.   P
dodamo še olupljen in na rezine narezan avokado,      limonin sok      in grah.Vse skupaj zalijemo z juho iz kocke in  P
skledi gladko razmešamo majonezo, gorčico, med in      limonin sok,      da dobimo gladko omako.Dodamo vršičke kopra in  P
lahko posvetlite z odstranjevalcem, ki vsebuje      limonin sok      oziroma sestavino, ki je blago belilo. Grizenje  P
dolivamo olje. Nato dodamo hren, sol in poper ter      limonin sok      po okusu. S smetano   P
majarona, ščepec timijana, lovorov list, vino,      limonin sok      in 3 dcl vode.Kuhamo na majhnem ognju pol ure  P
kozico damo rumenjake, 4 žlice mlačne vode,      limonin sok,      gorčico in sol.Gladko razmešamo in razžvrkljamo  P
mladega kozjega sira * 1 dl olivnega olja *      limonin sok *      sol * poper. Priprava: V široki kozici pristavimo  P
tik pred uporabo primešamo nato tudi sir in      limonin sok.     Tako ohranimo svež, prvinski okus čemaža, v olju  P
dodajte cimetovo skorjico, nageljnove žbice,      limonin sok      in lupinico, sladkor in vaniljin sladkor.Ko tekočina  P
Kozice umijemo in odcedimo. Pomešamo      limonin sok,      olje in strt česen, prelijemo kozice, premešamo  P
bo jed. Solimo in popramo po okusu in dodamo      limonin sok.      Premešamo in pustimo pol ure stati.   P
oljčnega olja, 2 žlički kisa (lahko je tudi      limonin sok),      sol, poper in žlico svežega origana ali žličko  P
skledi zmešamo rumenjaka in gorčico. Dodamo      limonin sok,      worcestrsko omako, sol in poper ter dobro premešamo  P
vrejo 3 minute. Kompot odstavimo, primešamo mu      limonin sok      in pustimo, da se ohladi.Za zdrobove rezine pristavim  P
mešalnikom jih sesekljamo v kašo, primešamo      limonin sok      in med ‐ po okusu.Stepemo sladko smetano, jo  P
vrejo 3 minute. Kompot odstavimo, primešamo mu      limonin sok      in pustimo, da se ohladi.Za zdrobove rezine pristavim  P
mešalnikom jih sesekljamo v kašo, primešamo      limonin sok      in med ‐ po okusu.Stepemo sladko smetano, jo  P
uporabo nekaj časa odprto, da se poleže pena. -     Limonin sok (     mešanica naj vsebuje precej več vode kot soka  P
vmešamo sneg in posebej stepen rumenjak. Dodamo      limonin sok      in malo ruma za okus.V pekač, ki smo ga namazali  P
kiselkast. Glede na vrsto sadja dodajam rum,      limonin sok,      cimet, nageljnove žbice, ingver.Rum dodam že  P
umijemo, solimo in popramo. Zmešamo hren in      limonin sok      in s tem namažemo ribo.Položimo v nepregoren  P
pražimo, začinimo. Vmešamo čilijevo omako in      limonin sok.       2. dan   P
(ali s paličnim mešalnikom). Dodamo med in      limonin sok      ter dobro premešamo.Postrežemo močno ohlajeno  P
narežemo. Lubenico in jagode damo v posodo, dodamo      limonin sok      in sladkor v prahu ter vse skupaj sesekljamo  P
precedimo. Precejeni tekočini nato dodamo      limonin sok      ali citronko in pustimo, da vre še 15 minut,  P
hobotnico, poper, oljčno olje, malo kisa in      limonin sok      ter malo tekočine, v kateri se je kuhala hobotnica  P
zatirajo kandido ‐ iz lubja hrasta in "tahibo",      limonin sok,      cimet, izvleček iz grenivkinih pečk, surovo namočeno  P
preostali sladkor, cimet, nageljnove žbice,      limonin sok      in lupinico ter 3 jajca.Nazadnje primešamo vaniljevo  P
dela. Enemu delu primešamo mleti mak in dodamo      limonin sok.     Pečico ogrejemo na 175 stopinj.   P
sladkorjem v prahu. Primešamo tudi kislo smetano in      limonin sok.     Jabolka olupimo in narežemo na četrtine, peščišča  P
drobno sesekljamo. V skodelici gladko razmešamo      limonin sok,      kis in sol, da se sol stopi.Dodamo sveže mleti  P
odstavimo in ohladimo. Primešamo 4 žlice majoneze in      limonin sok      ter spravimo v hladilnik. Por z jajci   P
dvajset minut) in spijmo čim bolj vročega.      Limonin sok (     čim več) damo v mlačno vodo (vroč čaj večino  P
jabolčna rezina Priprava: Med, jabolčni sok in      limonin sok      zmešajte, začinite. Solato otrebite in umijte  P
omarančnim sokom in brusnicami. Dodajte med, cimet in      limonin sok.     Napitek postrezite v steklenem kozarcu in okrasite  P
sončnična semena, mešanica svežih začimb (7%),      limonin sok,      kamena sol, česen.Zvezdica pri vsaki od navedenih  P
sončnično olje, sončnična semena, gorčica,      limonin sok,      jabolčni kis, kamena sol, začimbe, in na koncu  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 49



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA