nova beseda iz Slovenije

kovič (601-700)


Sredozemlja. Gre za dela, o katerih je Brane      Kovič      (uvodno besedilo razstavnega kataloga) zapisal  D
pesniškega znanja« in jezika združila Kajetan      Kovič      in Jože Hradil.Izbor obsega značilen prerez  D
Med sliko in besedami Brane      Kovič      Čutno   D
modnega oblikovalca bodisi fotografa.« (Brane      Kovič,      katalog k razstavi) T. J. Portreti Steletovih  D
Jaz pa vas prepoznam, vi ste gospod Kajetan      Kovič.     Res je.   G
pesnikovem pedagoškem in terapevtskem erosu Kajetan      Kovič.      Rilke je bil vztrajen in strasten pisec pisem  G
bolečino, ni učenja na napakah, pravi Polona      Kovič,      ki je tudi prevajalka tega obsežnega dela.Preprosto  G
kot že uveljavljena imena, kakršna so Kajetan      Kovič,      Lojze Kovačič, Lojze Spacal ...Kajti kot pravi  P
boljših projektantskih storitev. Mag. Silvija      Kovič,      u. d. i. a. Mag. Miha Praznik, u. d. i. s.  P
ovoja stavbe z vetrnimi zaporami. Mag. Silvija      Kovič,      vodja projektov na Centru za bivalno okolje  P
dobili Aljoša Dekleva, Tina Gregorič in Lea      Kovič      (Dekleva Gregorič arhitekti) za objekt Odpad  P
pasivne hiše smo pripravili skupaj z mag. Silvijo      Kovič,      arhitektko, ki se pri Gradbenem inštitutu ZRMK  P
snovalcev energijske prenove arhitektke mag. Silvije      Kovič      in mag. Mihe Praznika strojnega inženirja z  P
(nizkoenergijski blok v Ljubljani), Silvija      Kovič      in Miha Praznik (pasivni vrtec v Gornji Radgoni  P
ZRMK, predstavnika katerega sta mag. Silvija      Kovič      in mag. Miha Praznik, ter podjetja, ki s svojo  P
ugodnih nakupov založbe Modrijan 1. Jurij      Kovič:      Amadeusov abecednik 2. Branislav Aubelj: Antična  P
veliko več ‐ eden najbolj uglednih, Kajetan      Kovič,      je za svoje delo prejel štiristo tisoč evrov  P
Kako država služi na avtorjih Kajetan      Kovič      (na sliki) je za svoje delo prejel štiristo  P
napadalne. Muca Maca -- ki jo je ustvaril Kajetan      Kovič,      je ljubezen Mačka Murija, »je zaspanka, prava  P
zaostaja za svetovnimi trendi,« je bil kritičen      Kovič.      Iva Gruden besedilo in fotografije   P
dni na ogled v Jakčevem domu, izpovedal Brane      Kovič,      kustos v petek zvečer odprte razstave. Dogodek  P
proti degenerativnim procesom. Piše: Polona      Kovič      Hrana mora biti sveža in naravno pridelana  P
vajah,« še pripomni Jernej Pikalo. Piše: Petra      Kovič      Foto: Damjan Žibert   P
poti prikrajšan, bo pokazal čas. Piše: Petra      Kovič      *****   P
rdečih paprik in takoj ponudimo. Piše: Polona      Kovič      *****   P
ponudimo kot enolončnico s kruhom. Piše: Polona      Kovič      *****   P
bistre glave in jasnega pogleda. Piše: Polona      Kovič      *****   P
hrani v čim naravnejši obliki. Piše: Polona      Kovič      Najpogosteje si zdravstveno škodo delamo z  P
zelenjava, pripravljena v solati. Piše: Polona      Kovič      Samo dobro ohlajen tofu ohrani žlahten okus  P
in jo okrasimo z žlico smetane. Piše: Polona      Kovič      Če le moremo, kupujmo sveže, tako rdeče kot  P
saj je tako lažje prebavljiv. Piše: Polona      Kovič      Mlade liste čemaža drobno sesekljamo in jih  P
samostojno jed za kosilo ali večerjo. Piše: Polona      Kovič      *****   P
obroki, največ po deciliter. Piše: Polona      Kovič      *****   P
poveča kar na šestkratno vrednost! Piše: Polona      Kovič      *****   P
Odlična večerja! Piše: Polona      Kovič      *****   P
z opečencem in svežim sadjem. Piše: Polona      Kovič      Po boleznih si privoščimo hrano, ki vsebuje  P
povzročanju trpljenja sebi in drugim. Piše: Polona      Kovič      *****   P
Pa dober tek! Piše: Polona      Kovič      Doma spečen kruh vedno hranimo pri sobni tempera  P
Dober tek! Piše: Polona      Kovič      Pri kupljenih polnovrednih testeninah je vsekako  P
premešamo in potresemo s pistacijami. Piše: Polona      Kovič      *****   P
ponudimo z daljšimi žličkami. Piše: Polona      Kovič      *****   P
oblicah, rižu ali ajdovi kaši. Piše: Polona      Kovič      *****   P
sesekljamo in potresemo po rižu. Piše: Polona      Kovič      *****   P
sesekljanim peteršiljem ali baziliko. Piše: Polona      Kovič      *****   P
potresemo po njem še lecitin v prahu. Piše: Polona      Kovič      *****   P
Beljakovine so tudi v rastlinah Spoštovana gospa      Kovič,      znanstveno je dokazano, da so Zemljo milijone  P
je vzročne bolezni ‐ toksemije. Piše: Polona      Kovič      *****   P
Lily avtorja Alana Macfarlina, prevod Jurij      Kovič,      bo izšla oktobra 2007 pri Študentski založbi  P
Lily avtorja Alana Macfarlina, prevod Jurij      Kovič,      izide oktobra 2007 pri Študentski založbi.V  P
Lily avtorja Alana Macfarlina, prevod Jurij      Kovič,      izide oktobra 2007 pri Študentski založbi.Pismo  P
premišljena in socialno odgovorna. Piše: Petra      Kovič      *****   P
Upam, da ne! Piše: Petra      Kovič      *****   P
projekti privoščila daljši počitek. Piše: Petra      Kovič      *****   P
Lily avtorja Alana Macfarlina, prevod Jurij      Kovič,      izide oktobra 2007 pri Študentski založbi.V  P
obložimo z nekaj žlicami robidnic. Piše: Polona      Kovič      Če želimo divje robidnice uživati pogosteje  P
in ponudimo z dolgimi žličkami. Piše: Polona      Kovič      Rogovilček najobilneje požene po poletnih padavi  P
dodamo še žlico kisle smetane. Piše: Polona      Kovič      *****   P
vsebuje zelo veliko vitamina E. Piše: Polona      Kovič      *****   P
mogoče prodati, tega na trgu ni. Piše: Polona      Kovič      *****   P
razstrupljanje in regeneracijo. Piše: Polona      Kovič      *****   P
ki mu jo določijo naše misli. Piše: Polona      Kovič      *****   P
aktiviranega imunskega sistema. Piše: Polona      Kovič      *****   P
ponudimo s polnovrednim kruhom. Piše: Polona      Kovič      *****   P
kakšno uro postavimo v hladilnik. Piše: Polona      Kovič      Tako navadni kot divji pa tudi gojeni komarček  P
jih za obogatitev drugih jedi. Piše: Polona      Kovič      *****   P
zamrznemo v dobrih petnajstih minutah. Piše: Polona      Kovič      Že stoletja so v ljudskem zdravilstvu znane  P
Po okusu dosolimo. Piše: Polona      Kovič      *****   P
palačinkah, narastkih, piškotih itd. Piše: Polona      Kovič      Iz borovnic lahko pripravimo marmelado oziroma  P
omako, v katero pomakamo kruh. Piše: Polona      Kovič      *****   P
Pa dober tek! Piše: Polona      Kovič      Češminove jagode so v kulinariki uporabne predvs  P
obnovijo ali nadomestijo z zdravimi. Piše: Polona      Kovič      *****   P
zanimanjem prebral prispevek vaše novinarke Polone      Kovič      z naslovom Užitna poslastica iz domačega morja  P
toksičnih presnovnih ostankih. Piše: Polona      Kovič      Prehranjevanje s pretežno svežo, presno hrano  P
filtrirano ali ustekleničeno. Piše: Polona      Kovič      *****   P
več toliko kot prav s kozmetiko. Piše: Polona      Kovič      *****   P
samostojen obrok ali glavno jed. Piše: Polona      Kovič      *****   P
Takoj ponudimo. Piše: Polona      Kovič      *****   P
če lahko pravočasno rečemo: Ne! Piše: Polona      Kovič      *****   P
za dosego realnega načrta. Sprašuje: Petra      Kovič      Foto: Ljubo Vukelič   P
mariniranim tofujem ali olivami. Piše: Polona      Kovič      *****   P
zmanjšanju libida in plodnosti,« razlaga Polona      Kovič,      ki se intenzivno ukvarja z zdravo prehrano.  P
sposobnost, boljše počutje in zdravje. Piše: Polona      Kovič      *****   P
kje drugje na hladnem in temnem. Piše: Polona      Kovič      *****   P
Ponudimo z rezinami kruha. Piše: Polona      Kovič      *****   P
sezamu, fižolu, grahu itd.). Piše: Polona      Kovič      *****   P
večjimi preizkušnjami v življenju. Piše: Polona      Kovič      *****   P
jih potresemo po obeh porcijah. Piše: Polona      Kovič      *****   P
Takoj ponudimo. Piše: Polona      Kovič      *****   P
avokadovi kremi in takoj ponudimo. Piše: Polona      Kovič      *****   P
oziroma t. i. alergijske reakcije. Piše: Polona      Kovič      *****   P
k boljšemu počutju in zdravju! Piše: Polona      Kovič      *****   P
skušnjav vedno kazal naše zdravje. Piše: Polona      Kovič      *****   P
Potresemo s sezamom. Piše: Polona      Kovič      *****   P
si lahko pomagamo z Nux vomico. Piše: Polona      Kovič      *****   P
z omako prelijemo zelenjavo. Piše: Polona      Kovič      *****   P
ampak življenje v skladu z njimi. Piše: Polona      Kovič      *****   P
sesekljanimi listi in stebli zelene. Piše: Polona      Kovič      *****   P
sicer tega, da strah ni ljubezen. Piše: Polona      Kovič      *****   P
sesekljamo in jih potresemo po kaši. Piše: Polona      Kovič      *****   P
v meditativno notranjo tišino. Piše: Polona      Kovič      *****   P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 301 401 501 601 701 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA