nova beseda iz Slovenije
radi: »Prišla je v kavarno, naročila pito z | govedino | in doma narejeno paradižnikovo omako.Čeprav | P |
ustvarila hamburger. Ta opravičuje visoko ceno z | govedino | kobe, precej črnega tartufa, jetrno pašteto | P |
izbirčni. Najraje imajo perutnino in mleto | govedino, | povsem zadovoljni pa so tudi z mačjo hrano iz | P |
ali ocvrto. Na žaru najpogosteje pripravljajo | govedino | kobe, včasih rake, školjke, jakobove pokrovače | P |
svojega gosta. Veliko pripravljajo v soli, tudi | govedino | kobe, riž in školjke. Ponudba restavracij tepanj | P |
restavracijo, morajo, preden servirajo prvo mongolsko | govedino | in jo tudi zaračunajo, imeti delovno dovoljenje | P |
pljučno pečenko, kar pet različnih pražol (bržol), | govedino | po angleško (befstek) na dva načina in povrhu | P |
nenavadnejša kombinacija, kot sta na primer krompir z | govedino | in mlekom ter sirova pašteta. Razdelek Sirove | P |
prinašati žrtvene darove, zlasti takrat dragi | govedino | in perutnino, in ko je po žrtveniku stekla sveža | P |
prevodu Lorene Dobrila): vražja pica s čilijem in | govedino, | pica štirje letni časi, pica s tremi siri in | P |
nov napad urbanega na ruralno. V bran je vzel | govedino, | ki se po njegovem drži načela »live and let | P |
judje poznajo Kreplach ‐ testenine, polnjene z | govedino, | piščancem in začimbami.Po predanosti pa lahko | P |
Pukšičevim bio bučnim oljem smo izdatno zabelili | govedino | v solati, ki so jo v gostilni Šiker v Močni | P |
bio bučno olje z znamko Biodar smo oženili z | govedino | v solati iz gostilne Šiker v Močni. ***** | P |
morda pozitiven zato, ker je jedel egiptovsko | govedino | ‒Deset kolesarjev na Touru z nenavadnimi rezultati | P |
Gate Inn, so posodobili recept. Uporabljajo | govedino | wagyu, gobe macutake, črne gomoljike, marinirane | P |
nikoli nisem kupil pravega zrezka, vedno le mleto | govedino? | Edino, kar znam pripraviti, je mesna štruca. | P |
Morda pa ne bi bilo neumno poskusiti kuskusa z | govedino. | Skuhal bi ga v goveji juhi. | P |
zelenjavo, naredil kepico, čez tenko narezal kuhano | govedino | in vse skupaj morda prelil z začinjenim jogurtom | P |
Mantegna, poznan po vlogah mafijcev, najraje jé | govedino | na italijanski način.Njegova žena Arlene je | P |
zapisala: »Neka nevarnost (tveganje) v prehrani z | govedino | vedno obstoji, problematična pa je ocena tega | P |
Kos stare govedine Staro | govedino | že kar težko dobimo, je pa vsekakor najboljša | P |
korenine, list zelja, košček zelene in začimbe. | Govedino | damo v večji lonec in prilijemo dobre tri litre | P |
Okrasimo z rezinami v trdo kuhanih jajc. | Govedino | v solati lahko pripravimo tudi s porom.Por zrežemo | P |
‐ hranijo jih s kuhanim piščančjim mesom in | govedino | z dodatkom suhe mačje hrane, tako tigri ne okusijo | P |
in zalijemo z vodo. Dodamo na kocke narezano | govedino | (3‐4 dag) in začimbe.Ko je govedina na pol zdušena | P |
Priprava: 15 minut Kuhanje: 3 ure (z juho in | govedino | vred) Sestavine: 1,3 kg govedine za juho | P |
juhi skuhano zelenjavo. Nasvet: Juho in | govedino | lahko skuhamo seveda tudi vnaprej, potem je | P |
žlice sojine omake, 3 žlice olja in začimbe. | Govedino | najprej narežemo na tanke zrezke, nato pa na | P |
prepražimo na masti. Nato dodamo še slanino, | govedino | in prekajena svinjska rebra (uporabimo lahko | P |
skuto s čebulo in bučnim oljem, kruhov hren z | govedino | in seveda kvočeve nudlne, ki jih imajo gostje | P |
sladkorja. Če želimo hladno mesno solato, narežemo | govedino | na rezine, jih zložimo na pladenj, pokapljamo | P |
Ponudimo s praženim krompirjem. Nasvet: | Govedino | lahko seveda skuhamo že dan ali dva prej.Nato | P |
Hladno je, zato smo začeli kuhati juhe. Žilasto | govedino | in kuhan korenček prihranimo za okusno solato | P |
naredimo prejšnji večer. Potrebujemo kuhano | govedino | (15 dag na osebo, lahko pa tudi veliko manj | P |
južnoameriških tovarn, v katerih so konzervirali | govedino, | bi rekla njegova žena, če bi ji stvar prišla | P |
vrednostjo, mora uživati pusto rdeče meso, pusto | govedino | in tudi pusto svinjino. - Zakaj ne drži, | P |
govedine, kar naj bi se zgodilo marca letos. | Govedino | so nehali uvažati pred dvema letoma zaradi primera | P |
različne špekulacije o ceni mesa. Egipt je letos | govedino | uvozil predvsem iz Sudana, Etiopije, Ukrajine | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |