nova beseda iz Slovenije
slovenski kmetje prodajajo najcenejše svojo | govedino, | ceneje kot pred tremi leti.Kljub temu je pa | G |
po principu subvencioniranja jedli bavarsko | govedino, | pili nemško mleko ali pa kupovali sicer na pogled | G |
Ja. Eni jejo zelje vse življenje, drugi pa | govedino, | povprečje je pa segedin golaž.To je tako. | G |
juho ali kaj podobnega, ne vem, ali pa narezano | govedino? | Kaj bo pa potem naredil gospod predsednik Računskega | G |
kamorkoli, na ulico, na sočno "parižado", pečeno | govedino | na vse mogoče načine, ob kateri je težko ostati | G |
Spet ima Jerovška v zobeh. Žilavo | govedino | sem jedel, zelo žilavo govedino. A ste ga res | G |
zobeh. Žilavo govedino sem jedel, zelo žilavo | govedino. | A ste ga res pojedli?- | G |
Spet ima Jerovška v zobeh. Sem jedel žilavo | govedino. | Ste ga res pojedel?- | G |
Ali bi še kaj? A | govedino | strežete?A govedino? | G |
A govedino strežete? A | govedino? | Ja. | G |
seznanjenosti so ljudje v hipu prenehali kupovati | govedino, | obenem pa so še naprej kupovali bonbone in slaščičarske | P |
mleko in pokaže enak odziv tudi takrat, ko jé | govedino, | gre za navzkrižno alergijo. Alergeni breze | P |
slivovega žganja. Tito je zelo rad zajtrkoval | govedino | v juhi, predvsem iz navade.Nekoč so namreč ženske | P |
Nosečnice, ki sedem- ali večkrat na teden uživajo | govedino, | bi lahko rodile sinove z nizko koncentracijo | P |
sklepu, da bi morale nosečnice povsem črtati | govedino | iz prehrane, saj morajo uživati beljakovine | P |
mesojedce še svinjska in ovčja jetra, kozje meso, | govedino, | divjačino, tuno in jeguljo. V skladu s splošnim | P |
tudi surovo meso, narezano koščke, najpogosteje | govedino | in divjačino.Kuro in purana povrem, file osliča | P |
povzročil veliko škodo in odklone na trgu z | govedino. | Nenormalno velika ponudba je povzročila pritisk | P |
kilogramov mesa, od tega največ perutnine, pred | govedino | in svinino.Kljub naraščajoči prireji je domača | P |
naslednje občutljive kmetijske proizvode: mlado | govedino, | določene ribe in izdelke iz njih, vino in sladkor | P |
potikajo po stari celini in veselo mlatijo evropsko | govedino. | Med njimi je precej študentov, ki so si denar | P |
pripravljene jedi ‐ piščančjo "džambalajo", hamburger, | govedino | s čebulo in krompirjevo juho. Vlada v Kabulu | P |
vrste noire de bigorre iz Pirinejev, argentinsko | govedino | la morcha angus, da o kobe beefu ne razpredam | P |
oko lahko zmoti med teletino in svinino, med | govedino | in konjetino.Meso ni ustrezno narezano oziroma | P |
ali vročo vodo. Pokrijemo in dušimo eno uro, | govedino | uro in pol.Če je treba, dolivamo vročo juho | P |
Bollito misto Z jušno zelenjavo skuham | govedino, | kuro, v posebnem loncu pa pekljan jezik, telečjo | P |
premazano z maslom in limono, kot napravim sam ‐ ali | govedino, | telečjo glavo. Ker pa so omake dokaj pikantne | P |
Bodi moj gost! Boš | govedino | po ameriško ali svinjino po sovjetsko?«Utemeljeno | P |
glasovalo dobrih 59 odstotkov vprašanih, potem | govedino, | ki je ljuba 32,3 odstotka anketirancem, in svinjino | P |
kuharske spretnosti, poznate količine. Sočno | govedino | narežite na kot mezinec dolge in debele koščke | P |
svojo posebno specialiteto. »Obožujem surovo | govedino | s čokoladno čili omako in bikov zrezek s sezamovimi | P |
imajo pa tudi izjemno okusno meso; še posebej | govedino. | Pripravijo jo tako, da na polmetrsko nabodalo | P |
mleko, obstaja velika verjetnost, da bo tudi na | govedino. | Ali to pomeni, da naj nekdo, ki je alergičen | P |
timijan, rožmarin. Priprava: Dan pred pripravo | govedino | mariniramo.Narežemo jo na poljubno velike dele | P |
Priprava : V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo | govedino, | čebulo in česen ter med mešanjem pražimo tako | P |
nosečnice in doječe matere. Za dobro uležano | govedino | velja, da ostane na njej viden pritisk prsta | P |
Priprava: Pečico segrejemo na 150 stopinj. | Govedino | narežemo na 2 cm velike kocke.Moko posolimo | P |
Segrejemo malo olivnega olja. | Govedino | na hitro popečemo, da z vseh strani porjavi | P |
čilijem pa naredijo tudi svinjino z radičem ter | govedino | s špinačo.Tistim, ki ne marajo pekoče hrane | P |
skodelice, dodamo na rezine narezano kuhano | govedino | in po želji še druge dodatke ter prilijemo zelo | P |
Dober tek. Solata s praženo | govedino | Potrebujemo (za štiri): 450 g pustega govejega | P |
vok ali teflonsko ponev, nato dodamo olje in | govedino | ter pražimo, dokler trakovi enakomerno ne porjavijo | P |
ne porjavijo in se spečejo po našem okusu. | Govedino | naložimo na solato.Pokapamo s prelivom in potresemo | P |
rdečega vina. Podobno lahko pripravimo teletino, | govedino, | svinjino, divjačino, perutnino ali druge vrste | P |
svinjina so lahko tveganje za infekte. Napol pečeno | govedino | in jagnjetino lahko uživamo samo, če smo prepričani | P |
robnjakovo omako Potrebujemo (za štiri): za kuhano | govedino: | čebulo, sol, približno 1,5 kg govedine, lovorov | P |
prilijemo še malo vode, da je meso pokrito z njo. | Govedino | kuhamo na majhnem ognju uro in pol do dve, medtem | P |
Zraven tekne pražen krompir. | Govedino | lahko postrežemo tudi z zelenjavo iz juhe. | P |
Papiong je tradicionalna torajanska jed. Meso ( | govedino, | svinjino piščančja bedra, lahko tudi ribo) skupaj | P |
najbolje skuhate in se lahko s tem tudi pohvalite? | Govedino | v omaki in pašto z žafranom. Od česa ste bili | P |
najbolje skuhate in s čim se lahko pohvalite? | Govedino | s karijem, oplemeniteno z očetovimi modrostmi | P |
razumljivo, da je Saša v Poletovi rubriki Do nazga | govedino | v hladilnici razglasila za svojo najljubšo domačo | P |
rodiziu (kolikor lahko poješ z žara), prisegajo na | govedino, | sestrske restavracije so odprli že v New Yorku | P |
ponuja hamburger z jetri in najboljšo japonsko | govedino, | zraven pa steklenico znamenitega bordojca chateau | P |
chef Hubert Keller nadeva jetra in najboljšo | govedino | kobe, ki jo polije z bogato omako iz črnih gomoljik | P |
rdeča zelenjava, rdeče meso, kamor uvrščamo | govedino | in konjsko meso, in vsi oreščki: lešniki, orehi | P |
poglavij. Številko 71 nosi recept za kuhano | govedino | v solati (po domače Essigfleisch), ki je med | P |
Alenka Bole Vrabec Tacos de res (Tacosi z | govedino) | 12 koruznih tortilj, kg govedine, 2 srednje | P |
bo pečenka mastna in razpokana, če vzamemo | govedino, | bo pusta, suha in kompaktnejša, če vzamemo mešanico | P |
primer suvorovskim močnikom, "dolgorukovsko" | govedino, | zamoskvoreško torto. Tudi vodka je bila seveda | P |
vse pogosteje pa se srečujem tudi z mongolsko | govedino, | « pripoveduje Tamara, ki je odnos do jedi, ki | P |
radi: »Prišla je v kavarno, naročila pito z | govedino | in doma narejeno paradižnikovo omako.Čeprav | P |
ustvarila hamburger. Ta opravičuje visoko ceno z | govedino | kobe, precej črnega tartufa, jetrno pašteto | P |
izbirčni. Najraje imajo perutnino in mleto | govedino, | povsem zadovoljni pa so tudi z mačjo hrano iz | P |
ali ocvrto. Na žaru najpogosteje pripravljajo | govedino | kobe, včasih rake, školjke, jakobove pokrovače | P |
svojega gosta. Veliko pripravljajo v soli, tudi | govedino | kobe, riž in školjke. Ponudba restavracij tepanj | P |
restavracijo, morajo, preden servirajo prvo mongolsko | govedino | in jo tudi zaračunajo, imeti delovno dovoljenje | P |
pljučno pečenko, kar pet različnih pražol (bržol), | govedino | po angleško (befstek) na dva načina in povrhu | P |
nenavadnejša kombinacija, kot sta na primer krompir z | govedino | in mlekom ter sirova pašteta. Razdelek Sirove | P |
prinašati žrtvene darove, zlasti takrat dragi | govedino | in perutnino, in ko je po žrtveniku stekla sveža | P |
prevodu Lorene Dobrila): vražja pica s čilijem in | govedino, | pica štirje letni časi, pica s tremi siri in | P |
nov napad urbanega na ruralno. V bran je vzel | govedino, | ki se po njegovem drži načela »live and let | P |
judje poznajo Kreplach ‐ testenine, polnjene z | govedino, | piščancem in začimbami.Po predanosti pa lahko | P |
Pukšičevim bio bučnim oljem smo izdatno zabelili | govedino | v solati, ki so jo v gostilni Šiker v Močni | P |
bio bučno olje z znamko Biodar smo oženili z | govedino | v solati iz gostilne Šiker v Močni. ***** | P |
morda pozitiven zato, ker je jedel egiptovsko | govedino | ‒Deset kolesarjev na Touru z nenavadnimi rezultati | P |
Gate Inn, so posodobili recept. Uporabljajo | govedino | wagyu, gobe macutake, črne gomoljike, marinirane | P |
nikoli nisem kupil pravega zrezka, vedno le mleto | govedino? | Edino, kar znam pripraviti, je mesna štruca. | P |
Morda pa ne bi bilo neumno poskusiti kuskusa z | govedino. | Skuhal bi ga v goveji juhi. | P |
zelenjavo, naredil kepico, čez tenko narezal kuhano | govedino | in vse skupaj morda prelil z začinjenim jogurtom | P |
Mantegna, poznan po vlogah mafijcev, najraje jé | govedino | na italijanski način.Njegova žena Arlene je | P |
zapisala: »Neka nevarnost (tveganje) v prehrani z | govedino | vedno obstoji, problematična pa je ocena tega | P |
Kos stare govedine Staro | govedino | že kar težko dobimo, je pa vsekakor najboljša | P |
korenine, list zelja, košček zelene in začimbe. | Govedino | damo v večji lonec in prilijemo dobre tri litre | P |
Okrasimo z rezinami v trdo kuhanih jajc. | Govedino | v solati lahko pripravimo tudi s porom.Por zrežemo | P |
‐ hranijo jih s kuhanim piščančjim mesom in | govedino | z dodatkom suhe mačje hrane, tako tigri ne okusijo | P |
in zalijemo z vodo. Dodamo na kocke narezano | govedino | (3‐4 dag) in začimbe.Ko je govedina na pol zdušena | P |
Priprava: 15 minut Kuhanje: 3 ure (z juho in | govedino | vred) Sestavine: 1,3 kg govedine za juho | P |
juhi skuhano zelenjavo. Nasvet: Juho in | govedino | lahko skuhamo seveda tudi vnaprej, potem je | P |
žlice sojine omake, 3 žlice olja in začimbe. | Govedino | najprej narežemo na tanke zrezke, nato pa na | P |
prepražimo na masti. Nato dodamo še slanino, | govedino | in prekajena svinjska rebra (uporabimo lahko | P |
skuto s čebulo in bučnim oljem, kruhov hren z | govedino | in seveda kvočeve nudlne, ki jih imajo gostje | P |
sladkorja. Če želimo hladno mesno solato, narežemo | govedino | na rezine, jih zložimo na pladenj, pokapljamo | P |
Ponudimo s praženim krompirjem. Nasvet: | Govedino | lahko seveda skuhamo že dan ali dva prej.Nato | P |
Hladno je, zato smo začeli kuhati juhe. Žilasto | govedino | in kuhan korenček prihranimo za okusno solato | P |
naredimo prejšnji večer. Potrebujemo kuhano | govedino | (15 dag na osebo, lahko pa tudi veliko manj | P |
južnoameriških tovarn, v katerih so konzervirali | govedino, | bi rekla njegova žena, če bi ji stvar prišla | P |
vrednostjo, mora uživati pusto rdeče meso, pusto | govedino | in tudi pusto svinjino. - Zakaj ne drži, | P |
govedine, kar naj bi se zgodilo marca letos. | Govedino | so nehali uvažati pred dvema letoma zaradi primera | P |
različne špekulacije o ceni mesa. Egipt je letos | govedino | uvozil predvsem iz Sudana, Etiopije, Ukrajine | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |