nova beseda iz Slovenije
Dobljeno tekočino precedimo skozi zelo gosto | cedilo, | tako da na koncu v njej ni usedlin.Soka ne pijemo | P |
škrob, kakav). Namesto sita bo dobro tudi gosto | cedilo. | Vzamemo žlico, še bolje šibo, in z njo previdno | P |
naj ostane še čvrst na ugriz. Prelijemo ga v | cedilo | in pustimo, da se odcedi in ohladi. Šalotki | P |
veliko izkušenj. Takrat pač precediš skozi gosto | cedilo | in tako odstraniš tudi morebitne ostanke vaniljevega | P |
jo radodarno posipamo z grenkim kakavom skozi | cedilo | za čaj, če ni drugega pri roki, sicer pa s posipalcem | P |
namakamo v vodi, ampak jo sproti odlagamo na | cedilo. | Ljubitelji zelenih solat poznajo celo preprosto | P |
kot preizkušena ponev za palačinke in dobro | cedilo; | pomanjkanje prostora za plašče, jakne in druga | P |
tat, ki se mu mudi, da ga ne zalotijo. »Kje je | cedilo | za čaj?« godrnja.»Tam, kjer je zadnjih nekaj | P |
keramike, lahko tudi plastike, iz te naj bosta tudi | cedilo | in žlica za mešanje.Če je zrnc veliko, bakterije | P |
Kuhano paradižnikovo juho pretlačimo skozi | cedilo | ali zmeljemo, nikakor pa je ne miksamo, saj | P |
cokel, pripravi iz vsega tega kopel, vlij v | cedilo | in dobro pokrij z ribiško mrežo, da para ne | P |
Mešamo približno 2 minuti, nato skozi barsko | cedilo | precedimo v kozarec in dolijemo penino ali belo | P |
počakamo, da vnovič zavre, vse skupaj zlijemo v | cedilo, | položeno na primerno posodo.Počakamo, da se | P |
je dovolj globoka, da lahko v njo postavite | cedilo. | To naj bo kovinsko in se naj tesno prilega posodi | P |
prilega posodi. Vanjo nalijte vodo in namestite | cedilo | na zgornji rob ‐ pazite, da se ne namaka v vodi | P |
nabrekne. V loncu zavremo vodo in nanj položimo | cedilo, | v katero stresemo nabrekel kuskus.Pokrijemo | P |
Gobe operite in posušite ‐ stresite jih v | cedilo, | splaknite z vodo in popivnate s papirnato brisačo | P |
dve zidarski žlici, klobčič zelene vrvice, | cedilo, | nož za kruh in lopar za badminton. Hči je | P |
da se osušita. Liker precedimo skozi gosto | cedilo, | nalijemo v steklenici in tesno zapremo. f | P |
minut. Čebulo vzamemo iz lonca in jo skozi | cedilo | pretlačimo nazaj v juho.V drugem loncu raztopimo | P |
na drobno naribamo in damo za nekaj časa na | cedilo, | če je zelo hud, ga na hitro oplaknemo z mrzlo | P |
sesekljamo s paličnim mešalnikom in pretlačimo skozi | cedilo. | V drugi kozici razpustimo maslo, dodamo moko | P |
začimbe. Krompir na drobno nastrgamo in damo na | cedilo, | da se odteče. Primešamo mu moko, na drobno sesekljan | P |
vodo, da zavre. Testo pretlačimo skozi redko | cedilo, | da padajo v slani krop koščki ‐ vlivanci.Kuhamo | P |
in pretlačene jagode. Zmes pretlačimo skozi | cedilo | in pustimo, da se ohladi.V ohlajeno zmes zamešamo | P |
Segrejemo marmelado in jo pretlačimo skozi | cedilo. | Z vročo marmelado prevlečemo jagode na pogači | P |
ohladi. Borovnice s sokom vred pretlačimo skozi | cedilo. | Lupine, ki ostanejo na cedilu, zavržemo. | P |
zrežemo na tanke ploščice, malo solimo in damo na | cedilo. | Čebulo zrežemo na tanke listke, jih prav tako | P |
kremno juho pa sestavine pretlačimo skozi gosto | cedilo. | Nazadnje juho še enkrat pristavimo: dodamo maskarpon | P |
da tekočina povre na 1 dl. Pretlačimo skozi | cedilo, | da dobimo omako.Primešamo sesekljane paradižnike | P |
vodo. Nato jih poberemo iz kozice, damo na | cedilo | in prelijemo z mrzlo vodo.Lupina odstopi, brez | P |
razrežemo na tanke paličice, malo solimo in damo na | cedilo. | Čebulo zrežemo na tanke listke, jih prav tako | P |
zelo tanko narežemo, malo solimo in damo na | cedilo. | Prelijemo z oljem in kisom, dobro premešamo in | P |
kisom, dobro premešamo in damo še enkrat na | cedilo. | Razporedimo po krožnikih in na bučke grobo nastrgamo | P |
popramo in začinimo z limoninim sokom. Skozi | cedilo | prilijemo olje, na katerem smo prepražili čebulo | P |
Kremo, ki smo jo tako skuhali, pretlačimo skozi | cedilo. | Pečico ogrejemo na 175 stopinj. | P |
da bodo »gospodje tončki sami sebe fuknili na | cedilo | in tam tudi ostali«).Med najpomembnejšimi točkami | P |
Segrejemo marelično marmelado in jo pretlačimo skozi | cedilo. | Po 15 minutah peke premažemo jabolka z marmelado | P |
mehko. Ko je hobotnica kuhana, jo preložimo na | cedilo | in ohladimo.Nato jo očistimo. | P |
zelenjave narežemo na lističe. Kapre stresemo v | cedilo, | jih oprhamo pod hladno tekočo vodo in odcedimo | P |
tekočino polagamo jajčevce in jih poberemo na | cedilo | takoj, ko kis znova zavre.Pustimo, da se jajčevci | P |
tekočino zajemalko česna, prevremo in damo na | cedilo. | Ohlajen česen stresemo v kozarčke (pametno je | P |
ognju 20 minut. Juho precedimo skozi gosto | cedilo. | Piščančjima bedroma odstranimo kožo. | P |
zmeljemo. Če želimo, jih lahko pretlačimo skozi | cedilo. | Temu dodamo sladkor, naribano limonino lupinico | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |