nova beseda iz Slovenije

aroma (101-150)


sorte izabela napravim kakšnih sto litrov soka.      Aroma      ostane nespremenjena nekaj mesecev, potem pa  P
So pa tam dražji gela za prhanje palmolive      aroma      therapy (250 ml) in bionsin (400 ml) ter zobna  P
pri krofih iz pekarn pa je prevladovala umetna      aroma      vanilije,« je dejala.Med pekarnami se je najbolje  P
ALKOHOLA, KER TA POVRE! V omaki pa ostanejo      aroma,      "mineralnost" in določene snovi, ki jih je vino  P
zrelo suho meso in slanino, ki ju dopolnjuje      aroma      po dimu.Slanost mora biti zmerna.   P
traminec. Ob zlato rumeni barvi je poudarjena      aroma      vijolic, melone, ananasa in travniškega cvetja  P
Kupljena banane in zrelo južno sadje. Zagotovo pa      aroma      vanilje in konjaka.Čeprav je Zvonko priznal  P
obveznosti in skrb za dom ter gospodinjstvo.      Aroma      kave nam večkrat na dan pomaga preseči stresne  P
lahko med seboj poljubno mešamo, odvisno, katera      aroma      nam je najprijetnejša.Vedno jih shranjujemo  P
še pet do sedem minut, da malce povre in se      aroma      okrepi.Za okus dodajte malo limonovega soka  P
Lahkotna Decleor      Aroma      purete fluid z mat učinkom je dnevni negovalni  P
Če pa ga pustimo stati več kot tri minute, bo      aroma      močnejša, manjši pa bo poživljajoči učinek.  P
nakupovanje. Na tržnem prostoru za mošejo se      aroma      svežega sadja in zelenjave meša z vonjem po  P
občutljivost in draženje kože. Za besedo parfum ali      aroma      na seznamu sestavin se lahko skriva zmes stotin  P
Sintetične dišave ‐ skrivajo se za besedo parfum ali      aroma      ‐, ki jih med drugim vsebujejo pralni praški  P
vino takšno, da se idealno prilega k hrani.      Aroma      črnega ribeza, borovnic, začimb in dolg čist  P
pivu. Namesto preigravanj in zadetkov štejejo      aroma,      videz, občutek v ustih, okus med pitjem in tisti  P
razpolovimo ali pa celo potlačimo z roko, da bo      aroma      bolj na poskok prešla na ostalo zelenjavo, in  P
tako izpustimo vsa eterična olja, in končna      aroma      ni to, kar bi lahko bila.Poleg tega je večina  P
prešteti?« Zrna imajo svež okus po oreških, njihova      aroma      se precej razlikuje od okusa črnih zrn na makovkah  P
Prva steklenica ni bila perfektna, a druga.      Aroma      čista, odprta, zrelo sadje, jabolka, zelišča  P
Barva je še vedno živa, rdeča žametna barva.      Aroma      je direktna in kompleksna.Širok in travnat vonj  P
tako širokega, bogatega ne najdeš pod soncem.      Aroma      široka, kompleksna, na koncu direktna.Delikatna  P
široka, kompleksna, na koncu direktna. Delikatna      aroma      predvsem.Suhe slive, krhlji jabolk, cimet, čokolada  P
krhlji jabolk, cimet, čokolada, kava. V ustih se      aroma      ponovi in vino kar traja in traja.Sladko, a  P
in malolaktični fermentaciji ne zgodi, da se      aroma,      sortnost, ki je eden od adutov štajerskih vin  P
meso in slanino, ki ju dopolnjujeta žlahtna      aroma      po dimu in zmerna slanost.Vodilni proizvajalec  P
izrazitejšega okusa, skoraj oster, mehka, osvežilna      aroma      pa se izgubi.Uporaben je predvsem za peko, kjer  P
alkohol, na vašem škampu pa bo ostala prestižna      aroma,      ki jo težko dosežete s kakršno koli drugo kulinarično  P
sadeži ohranimo sočnost ugriza. Šele nato pride      aroma,      ki je največkrat v kombinacijah z mesom in podobnim  P
koli predelati, razlaga Malči Božnar. Njegova      aroma      je odvisna od botaničnega izvora, torej od rastlin  P
splošnem je za svetlejše vrste značilna mila, nežna      aroma,      za temnejše vrste pa močnejša.Praviloma so temnejše  P
neprijeten ustni zadah. Če se vam le ne upira močna      aroma      in niste zanj kako drugače preobčutljivi! Špela  P
pri peki se to bržkone zgodi, ostaneta pa vsaj      aroma      in okus. Številni poznavalci in redni uživalci  P
time, ravno pripravljeno, da bi posebna naravna      aroma      najboljših vrst kave na svetu kar najdlje ostala  P
testeninam, saj se tako ohranijo dragocene snovi in      aroma      olja. Vsaj enkrat na teden naj bi se na krožniku  P
akupunktura, učinkoviti pa sta lahko tudi masaža in      aroma      terapija z oljnimi esencami. Jana   P
začetku kuhanja, da izhlapi alkohol in ostane le      aroma.     Druge dodatke lahko dodamo pozneje.   P
škroba ali moke + 1 vaniljin strok ali vaniljina      aroma      + po želji maraskino za okus Priprava vaniljine  P
LEPOTA      Aroma      masaže in terapije Lepota gre skozi nos  P
Najprej ga zavrtimo v kozarcu, da se razvije prava      aroma.      4. Darjina diploma vinske dame, ki jo imajo  P
je na primer okus vanilje, lepo pa se kavina      aroma      ujema tudi z okusom cimeta, karameliziranega  P
Nasvet: Pred masažo vtrite malo metinega olja.      Aroma      mete omogoči še večjo sprostitev. Masaža  P
Očiščeno tudi uporabljamo, če nam značilna      aroma      kokosa v jedeh ne ustreza. Recepte za uporabo  P
in potem po vsem svetu in njegova specifična      aroma,      močan okus ter temna barva so cenjeni prav v  P
vonjav. V hladu noči ali zgodnjega jutra je      aroma      tartufa pod zemljo izrazitejša v primerjavi  P
ovoja kava izgubi kislost in grenkobo in tako      aroma      pride bolj do izraza,« je razlagal Al, medtem  P
slikarija konjske vprege v polnem pogonu, v zraku      aroma      snovi, v katero sta šimeljna po uspešnem delovnem  P
zavetju prostorne domačije, prevladujejo prijetna      aroma      ingverja in koledarji, na katerih odrasli tigri  P
šele potem zastavljaj vprašanja! In seveda, ta      aroma     shoot-to-kill ‐ je obenem tudi predelava  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA