nova beseda iz Slovenije
sorte izabela napravim kakšnih sto litrov soka. | Aroma | ostane nespremenjena nekaj mesecev, potem pa | P |
So pa tam dražji gela za prhanje palmolive | aroma | therapy (250 ml) in bionsin (400 ml) ter zobna | P |
pri krofih iz pekarn pa je prevladovala umetna | aroma | vanilije,« je dejala.Med pekarnami se je najbolje | P |
ALKOHOLA, KER TA POVRE! V omaki pa ostanejo | aroma, | "mineralnost" in določene snovi, ki jih je vino | P |
zrelo suho meso in slanino, ki ju dopolnjuje | aroma | po dimu.Slanost mora biti zmerna. | P |
traminec. Ob zlato rumeni barvi je poudarjena | aroma | vijolic, melone, ananasa in travniškega cvetja | P |
Kupljena banane in zrelo južno sadje. Zagotovo pa | aroma | vanilje in konjaka.Čeprav je Zvonko priznal | P |
obveznosti in skrb za dom ter gospodinjstvo. | Aroma | kave nam večkrat na dan pomaga preseči stresne | P |
lahko med seboj poljubno mešamo, odvisno, katera | aroma | nam je najprijetnejša.Vedno jih shranjujemo | P |
še pet do sedem minut, da malce povre in se | aroma | okrepi.Za okus dodajte malo limonovega soka | P |
Lahkotna Decleor | Aroma | purete fluid z mat učinkom je dnevni negovalni | P |
Če pa ga pustimo stati več kot tri minute, bo | aroma | močnejša, manjši pa bo poživljajoči učinek. | P |
nakupovanje. Na tržnem prostoru za mošejo se | aroma | svežega sadja in zelenjave meša z vonjem po | P |
občutljivost in draženje kože. Za besedo parfum ali | aroma | na seznamu sestavin se lahko skriva zmes stotin | P |
Sintetične dišave ‐ skrivajo se za besedo parfum ali | aroma | ‐, ki jih med drugim vsebujejo pralni praški | P |
vino takšno, da se idealno prilega k hrani. | Aroma | črnega ribeza, borovnic, začimb in dolg čist | P |
pivu. Namesto preigravanj in zadetkov štejejo | aroma, | videz, občutek v ustih, okus med pitjem in tisti | P |
razpolovimo ali pa celo potlačimo z roko, da bo | aroma | bolj na poskok prešla na ostalo zelenjavo, in | P |
tako izpustimo vsa eterična olja, in končna | aroma | ni to, kar bi lahko bila.Poleg tega je večina | P |
prešteti?« Zrna imajo svež okus po oreških, njihova | aroma | se precej razlikuje od okusa črnih zrn na makovkah | P |
Prva steklenica ni bila perfektna, a druga. | Aroma | čista, odprta, zrelo sadje, jabolka, zelišča | P |
Barva je še vedno živa, rdeča žametna barva. | Aroma | je direktna in kompleksna.Širok in travnat vonj | P |
tako širokega, bogatega ne najdeš pod soncem. | Aroma | široka, kompleksna, na koncu direktna.Delikatna | P |
široka, kompleksna, na koncu direktna. Delikatna | aroma | predvsem.Suhe slive, krhlji jabolk, cimet, čokolada | P |
krhlji jabolk, cimet, čokolada, kava. V ustih se | aroma | ponovi in vino kar traja in traja.Sladko, a | P |
in malolaktični fermentaciji ne zgodi, da se | aroma, | sortnost, ki je eden od adutov štajerskih vin | P |
meso in slanino, ki ju dopolnjujeta žlahtna | aroma | po dimu in zmerna slanost.Vodilni proizvajalec | P |
izrazitejšega okusa, skoraj oster, mehka, osvežilna | aroma | pa se izgubi.Uporaben je predvsem za peko, kjer | P |
alkohol, na vašem škampu pa bo ostala prestižna | aroma, | ki jo težko dosežete s kakršno koli drugo kulinarično | P |
sadeži ohranimo sočnost ugriza. Šele nato pride | aroma, | ki je največkrat v kombinacijah z mesom in podobnim | P |
koli predelati, razlaga Malči Božnar. Njegova | aroma | je odvisna od botaničnega izvora, torej od rastlin | P |
splošnem je za svetlejše vrste značilna mila, nežna | aroma, | za temnejše vrste pa močnejša.Praviloma so temnejše | P |
neprijeten ustni zadah. Če se vam le ne upira močna | aroma | in niste zanj kako drugače preobčutljivi! Špela | P |
pri peki se to bržkone zgodi, ostaneta pa vsaj | aroma | in okus. Številni poznavalci in redni uživalci | P |
time, ravno pripravljeno, da bi posebna naravna | aroma | najboljših vrst kave na svetu kar najdlje ostala | P |
testeninam, saj se tako ohranijo dragocene snovi in | aroma | olja. Vsaj enkrat na teden naj bi se na krožniku | P |
akupunktura, učinkoviti pa sta lahko tudi masaža in | aroma | terapija z oljnimi esencami. Jana | P |
začetku kuhanja, da izhlapi alkohol in ostane le | aroma. | Druge dodatke lahko dodamo pozneje. | P |
škroba ali moke + 1 vaniljin strok ali vaniljina | aroma | + po želji maraskino za okus Priprava vaniljine | P |
LEPOTA | Aroma | masaže in terapije Lepota gre skozi nos | P |
Najprej ga zavrtimo v kozarcu, da se razvije prava | aroma. | 4. Darjina diploma vinske dame, ki jo imajo | P |
je na primer okus vanilje, lepo pa se kavina | aroma | ujema tudi z okusom cimeta, karameliziranega | P |
Nasvet: Pred masažo vtrite malo metinega olja. | Aroma | mete omogoči še večjo sprostitev. Masaža | P |
Očiščeno tudi uporabljamo, če nam značilna | aroma | kokosa v jedeh ne ustreza. Recepte za uporabo | P |
in potem po vsem svetu in njegova specifična | aroma, | močan okus ter temna barva so cenjeni prav v | P |
vonjav. V hladu noči ali zgodnjega jutra je | aroma | tartufa pod zemljo izrazitejša v primerjavi | P |
ovoja kava izgubi kislost in grenkobo in tako | aroma | pride bolj do izraza,« je razlagal Al, medtem | P |
slikarija konjske vprege v polnem pogonu, v zraku | aroma | snovi, v katero sta šimeljna po uspešnem delovnem | P |
zavetju prostorne domačije, prevladujejo prijetna | aroma | ingverja in koledarji, na katerih odrasli tigri | P |
šele potem zastavljaj vprašanja! In seveda, ta | aroma | ‐ shoot-to-kill ‐ je obenem tudi predelava | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |