nova beseda iz Slovenije

zbrin* (34)


Vodmat, 7. prga, 11.      zbrinc,      12. ruina, 14. Grant,  D
mesta Gent, 31. edamec ali      zbrinc,      33. del teniškega seta  D
Fajdra), 14. brie ali      zbrinc,      15. brzojavka, 17. ime  D
trdih sirov (ementalec,      zbrinc)      in sirnih namazov, je  D
Šampion ocenjevanja je sir      zbrinc      Gornja Radgona -   D
dobil ljutomerski sir      zbrinc      Pomurskih mlekarn.Sicer  D
predelal v sire (ementalec,      zbrinc,      tilzit itd.)Po pripojitvi  D
Sloveniji znan pod imenom      zbrinc)     , svež kruh in steklenico  D
Mlekopromet za trdi sir      Zbrinc.      Jože Pojbič   D
ton, zelo trdih sirov (     zbrinc)      je 60 ton, trdih sirov  D
trde in zelo trde sire (     zbrinc,      denimo, ki je poznan kot  D
z rukolo ter naribamo      zbrinc.      Čokoladna pena v mavričnem  P
naribanega sira (npr.      zbrinc,      grojer, ementaler), sveže  P
tanke lističe narezan svež      zbrinc,      slovenski parmezan. Rižota  P
dolgočasno. Po vrhu naribajte      zbrinc      in zarežite.Zmaga!   P
masla, voda po občutku,      zbrinc      ali parmezan, pest špinačnih  P
ali sir gran padano ali      zbrinc)      Priprava: čebulo na  P
porove rezance prepražimo.      Zbrinc      drobno nastrgamo, sploščimo  P
mladega parmezanskega sira      zbrinca      in 500 ton topljenih sirov  D
trdih sirov, ementalca in      zbrinca      so v zadnjih dnevih naročila  D
mladega parmezanskega sira      zbrinca      in okrog 550 ton topljenih  D
mladega ementalskega sira      zbrinca      in 500 ton topljenih sirov  D
ribanega sira slovenskega      zbrinca.     Po želji lahko bučke in  P
- Drugo: pribl. 150 g      zbrinca      Olupljen, kuhan krompir  P
po okusu + 8 dag sira      zbrinca      Priprava: zelenjavo  P
olivnega olja + 8 dag sira      zbrinca      + 1 sveži pekoči feferon  P
dodamo malo naribanega sira      zbrinca,      da se omaka zgosti, in  P
dag česna + 8 dag sira      zbrinca      + 2 dcl sladke smetane  P
Ampak za zajčkovo rižoto z      zbrincem      je bilo veličasten spremljevalec  P
smetano in naribanim sirom (     zbrincem)      ter seveda z več ali manj  P
zgostimo z naribanim sirom      zbrincem.     V to vmešamo že prej kuhane  P
zgostimo z naribanim sirom      zbrincem.     Kuhamo še nekaj minut in  P
baziliko, sol, poper, sir      zbrinec.      Priprava : Na olivnem  P
lahko po vrhu naribamo      zbrinec.      *****   P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA