nova beseda iz Slovenije
windsorske, 9. juha iz | prepražene | moke, 18. staroveško grško | D |
jed pripravljamo brez | prepražene | čebule, česna in jušne | D |
fužili" z dodatkom na pari | prepražene | paprike, jajčevcev in | P |
tri vrste mesa in veliko | prepražene | čebule.Dodamo lovorov | P |
ali prekajeni slanini | prepražene | čebule ter dišavnic (običajno | P |
ponudili gobovo rižoto in | prepražene | jurčke. Danilo Steyer | P |
paradižnikov pire, cimet, | prepražene | bučne semenke, mandlje | P |
riž ter ga zamešamo med | prepražene | gobe. Ko se osuši in postane | P |
Odstavimo. Polovico | prepražene | mešanice mesa in zelenjave | P |
popečene jajčevce, plast | prepražene | paprike, to pokapljamo | P |
enako količino druge vrste | prepražene | zelenjave, na primer jajčevcev | P |
sladkor, jajci in na maslu | prepražene | ter malce shlajene drobtine | P |
zmesjo. V juho vložimo | prepražene | morske sadeže. Podrobnejši | P |
polento. Nanjo položimo | prepražene | jurčke, na vse skupaj | P |
nastalo kremasto maso doda | prepraženi | čebuli.Nato pride na vrsto | D |
dodajo sesekljani, rahlo | prepraženi | čebuli.Čez čas dodajo | P |
priložnost, da nima vonja po | prepraženi | čebuli, sterilno oprani | P |
krompirjevi olupki, ravno prav | prepraženi | in zmleti, so lahko osnova | P |
potresite po špagetih in | prepraženi | čebuli (in stročjemu fižolu | P |
bledo zarumenijo. Dodamo | prepraženi | česen.Maslo s pinjolami | P |
pridobivajo z mletjem | prepraženih | kakavovih zrn.Praženja | D |
niti, sol in poper, nekaj | prepraženih | 1,5 centimetra debelih | D |
prahu 0,5 dcl svežih ali | prepraženih | narezanih mandljev 2 | P |
Jed je zložena iz plasti | prepraženih | mavrahov (ali drugih gob | P |
potresemo s polovično količino | prepraženih | jurčkov, naribanim parmezanom | P |
naložimo plast preostalih | prepraženih | jurčkov in vrh teh tanke | P |
porjavijo. Cmoke povaljamo v | prepraženih | drobtinah.Posujemo jih | P |
cedilu. Povaljamo jih v | prepraženih | drobtinah in posujemo | P |
je razvajal z njoki na | prepraženih | svežih žajbljevih listih | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |