nova beseda iz Slovenije
na tržišču, 23. n. pr. | bešamel | ali paradižnikova ..., 25 | D |
spodobno krompirjevo solato, | bešamel | ali dobro špinačo, za | D |
abonent, 13. eolit, 14. | bešamel, | 15. stena, 16. E(mil) | D |
vmešajte žlico parmezana. | Bešamel | mora biti tekoč, a gost | P |
radič, popražite, dodajte | bešamel, | premešajte in odstranite | P |
posode, čezenj zlijte | bešamel | z radičem in potisnite | P |
da se dobro razkuha. | Bešamel | ali velute je belo »prežganje | P |
prilijemo vroče mleko ( | bešamel) | ali vročo juho (velute | P |
moko dlje pražimo, je | bešamel | razmeroma zdrav dodatek | P |
dobimo belo prežganje ( | bešamel, | velute), ki zelo malo | P |
sesekljane špinače, 3 jajca, za | bešamel: | dcl mleka, 100 g masla | P |
pokuhamo, da nastane gost | bešamel. | Še mlačnemu primešamo | P |
sol, čili v prahu; za | bešamel: | 4 žlice masa, 4 žlice | P |
minut počasi kuhamo. Za | bešamel | v kozici na srednji temperaturi | P |
mocarelo, parmezan in spet | bešamel. | In tako dalje, dokler nam | P |
kocke. Tretja možnost je | bešamel. | Popečen krompir s paradižn | P |
dodamo kislo smetano ter | bešamel, | juho in žlico parmezana | P |
paradižnikova omaka, | bešamel, | kos parmezana.Nasekljano | P |
Odstavimo in ohladimo. | Bešamel | (za nadev): v kozici stopimo | P |
Ohlajenim gobam primešamo | bešamel, | narezan drobnjak in sesekljan | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |